Kalliokosken Sana Halsuan ja lähikylien asialla jo vuodesta 2002
 
Kalliokosken
Sana 2011 / 01


(1)Pääkirjoitus
(2)Toivo etsii uutta kulkuneuvoa
(3)Sivakointia
(4)Kalliokosken Sanassa henkilömuutoksia
(5)Surmanajaja - Viimeinen taistelu
(1) Halsualla keskinkertainen vuodenavaus
Luettu 1596 kertaa

Vanhan vuoden karkeloinneista seurannut krapula on vaivannut Halsuan kuntaa alkuvuodesta. Tammikuun loppuun mennessä kylillä ei ollut saatu aikaan valtakunnallisen tason mullistuksia.

Kunnan alkuvuosi on ollut poikkeuksellisen keskinkertainen. Halsua sijoittui kilpailijalehden teettämässä tutkimuksessa sijalle 153, kun haettiin Suomen onnettominta kuntaa. Vertailussa tarkasteltiin ikärakennetta, rikostilastoja, sosiaalisia ongelmia ja äänestysaktiivisuutta.

Tuloksissa ei eritelty, mitkä eri muuttujat olivat Halsuan vahvuuksia. Epäilemättä ikärakenne nosti kylän tulosta listoilla, mutta voidaan olettaa, että vähäinen rikosmäärä esti Halsuaa kapumasta sadan onnettomimman joukkoon.

Mikäli kunta pyrkii tosissaan ylöspäin listalla, on kyläläisten äänestysaktiivisuus jotenkin tukahdutettava. Epädemokraattisesti valittujen päättäjien myötä myös muut faktorit lähtevät liikkeelle kohti komeampia sijoituksia. Esimerkiksi onnettomuuslistan sijalla 121 majailevan Kaustisen ohittaminen ei pitäisi olla liian haastava pala.
Jarno Hietalahti