Kalliokosken Sana Halsuan ja lähikylien asialla jo vuodesta 2002
 
Kalliokosken
Sana 2011 / 02


(1)Pääkirjoitus
(2)Halsualle ei odoetta levottomuuksia
(3)Uusi ahalyysisarja alkaa
(4)Villaasta
(5)Pyhä lehmä antautuu viimeinkin?
(6)Kutsuntalautakunnan edustaja valittu
(7)Belgialaiset vastustavat vero- ja palkkalehmän lahtausta
(8)Runo – Ajasta ikuisuuteen
(9)Halsuan liikealalla kapinoidaan
(1) Oscar-gaala jälleen pettymys kylillä
Luettu 1661 kertaa

Hollywoodin elokuvaväki kokoontui tapojensa mukaisesti jakamaan filmitaiteen palkintoja kuluneena viikonloppuna. Kuten totuttua, tunnustukset jaettiin pienen piirin kyräilemänä hyvä veli -periaatteella.

Halsualle ei tänäkään vuonna osunut yhtään Oscaria. Kunnan pitkä perinne lyhytelokuvien parissa ei ole vakuuttanut mertentakaisten sivukylien elokuvamoguleita.

Oscareiden 83-vuotisen taipaleen aikana Keski-Pohjanmaalle ei ole irronnut ainoatakaan tunnustuspalkintoa. Syystäkin pinna alkaa olla kireällä ja moni epäilee, että elokuvabisneksen kabineteissa lymyää laajamittainen salaliitto.

Aseettomiksi ei kuitenkaan ole jääty Halsuallakaan. Hollywoodin kitkerään politikointiin on vastattu kylillä laajamittaisella boikotilla. Vuosikausiin Oscar-gaalassa ei ole nähty ainoatakaan halsualaisvierasta ja toisaalta kunnan ykkösteatterin valkokankaalla ei enää moraalittomia Amerikan tekeleitä näytetä. Mahdollisuuksia laajempiinkin pakotteisiin olisi kuitenkin olemassa.

Jatkossa halsualaiset voisivat esimerkiksi kirjoittaa karvaita mielipidekirjoituksia ja solvata Hollywoodin herroja saunatuvassa ja mahdollisesti jopa kylänraitilla.
Jarno Hietalahti