Kalliokosken Sana Halsuan ja lähikylien asialla jo vuodesta 2002
 
Kalliokosken
Sana 2011 / 03


(1)Pääkirjoitus
(2)Skandaali palkintogaalassa
(3)Sopuilua
(4)Perho päihitti Halsuan rikollisuudessa
(5)Käpylehmien MM-kisat Merikarvialle
(6)Happitilanne heikkenemässä
(1) Kokoomus rakentaa kannatusta mielistelemällä Halsuaa
Luettu 1486 kertaa

Suomen kansallinen Kokoomus haluaa karsia kuntien määrää. Rajuimmissa väittämissä on ennustettu, että kunnista pitäisi leikata peräti puolet pois. Halsualla uutinen on otettu syystäkin vastaan hymyillen.

Kuntien määrän vähentäminen tarkoittaisi suoraan Halsuan aseman kohentumista paitsi jokilaaksossa myös valtakunnan tasolla. Toistaiseksi julkisuuteen ei ole annettu tarkkoja yksityiskohtia siitä, mitkä kunnat Halsua voisi itseensä liittää. Joka tapauksessa varmaa on, että lähtökohdat niin sanottuihin neuvotteluihin olisivat kyläläisittäin erinomaiset.

Täytyy kuitenkin muistaa, että Kokoomuksen kannatus on ollut Halsualla pidemmän aikaa varsin maltillista. Ehdokkaiden äänisaaliit eivät ole kylillä realisoituneet edustajuutena - kunnanhallituksessa ei kokoomuslaisia juuri istu eikä montaa puolueen edustajaa ole suoraan eduskuntaan päässyt Halsuan kautta.

Onko siis kyseessä pelkkä vaalitemppu, jolla pyritään kalastelemaan halsualaisten ääniä? Oletettavasti kyllä. Tarkkanäköiset kyläläiset eivät luultavasti vielä noin helpolla loveen lankea. Lisäksi kylältä on lähetetty oma ehdokas kansanedustajaksi. Hänen kannatustaan sinipuolueen on vaikea horjuttaa.
Jarno Hietalahti