Kalliokosken Sana Halsuan ja lähikylien asialla jo vuodesta 2002
 
Kalliokosken
Sana 2011 / 04


(1)Pääkirjoitus
(2)Tärkeä uutinen, jossa sivutaan myös politiikkaa
(3)Pätkätöihin
(4)Kalliokosken Sanan suuri vaalikonekolunta
(5)Äänestä ja äänestämisestä
(6)Politiikalla pankkifuusio nurin
(1) Juokse henkesi edestä
Luettu 1426 kertaa

Kansalaiset! Valtakunnan iltapäivää ylläpitäviin lehtiin lukeutuva ilmestys ilmoitti gallupissaan mielenkiintoisen näkemyksen. Lehden keräämien tietojen mukaan loppukiri suoritetaan vasta viime metreillä. Aihe on ajankohtainen.

Niin vaaleissa kuin juoksuradoillakin loppukiri on yleensä aiheellista ajoittaa viimeisille metreille. Jokaisessa kisatapahtumassa tulee vastaa heitä, jotka aloittavat loppukirinsä heti ensimmäisillä metreillä ja uupahtavat sitten kesken kaiken. On myös tasapainottomia ihmisiä, joiden loppukiri osuu jonnekin keskivaiheille. Huonon tasapainonsa vuoksi he sitten kaatuvat.

Hieman paikallisemman lehden pääkirjoituksessa puolestaan kerrottiin, että Halsuan seutuvilla vaalit on yleensä käyty henkilövaaleina ja samalla ollaan oltu kiinnostuneita siitä, miten vaalipiirissä paikat jakautuvat. Tietysti erityisen kiinnostavaksi kirjoitus nimesi sen, kuka menee mistäkin puolueesta läpi. Yhtälailla kiehtovaa tuntui olevan sekin, kuka putoaa ja kuka epäonnistuu. Käsitteiden välille ei tehty erityistä erottelua.

Meidän on otettava tästä kaikesta opiksi. Kirivaiheessa juostaan kovempaa ja tämä kiri on syytä ajoittaa sinne juoksun loppupäähän, jotteivat henki ja puhti kaikkoa kesken kaiken. Matkaan siis ja paikkoja jakamaan: Kalliokosken Sanan suuressa vaalinumerossa ei arkisia aiheita koluta vaan jokainen juttu on omistettu kunnallisille ja valtakunnallisille eduskuntavaaleille.
Jarno Hietalahti