Kalliokosken Sana Halsuan ja lähikylien asialla jo vuodesta 2002
 
Kalliokosken
Sana 2011 / 05


(1)Pääkirjoitus
(2)Kesäkuu aloitetaan juhlien keskellä
(3)Sonnivaroitus
(4)Veivausta
(5)Kurkisuo uhattuna
(6)Missä viipyy sähköinen äänestäminen?
(1) Superviikonloppu huolestuttaa Halsualla
Luettu 1430 kertaa

Korkea-arvoisa Halsuan kunta odottaa kauhistunein ilmein ja elein tulevaa superviikonloppua. Valtakunnallisten ennusteiden mukaan nuoriso tulee valtaamaan kadut myös Keski-Pohjanmaalla.

Koulujen päättymisen myötä kylillä lisätään varotoimia. Virallisten tahojen ensimmäinen askel levottomuuksien hajauttamiseksi on juhlapäivien jakaminen kahtia. Tavoitteena on lieventää riehuntapiikkiä. Nuoriso juhlii kuitenkin aina tilaisuuden tullen ja toiveissa on, ettei se jaksa remuta kahta täyttä päivää peräkkäin.

Vaikka rikollisuustilastot on saatu Halsualla pidettyä kurissa, aiheuttaa kylän poliisitilanne huolta viikonlopun alla. Pääkaupungista asti on saatu kuulla huhuja, että pakkolomautuksia saattaa olla tulossa. Varmuutta asioista ei kuitenkaan ole toistaiseksi saatu.

Päättäjät ovat kuitenkin jo varautuneet pahimpaan. Esimerkiksi kunnanvirasto pidetään suljettuna yläkoululaisten juhlapäivänä eli perjantaina. Myös muiden kylän merkittävimpien instituutioiden olisi syytä miettiä toimintaansa tulevana kauhujen viikonloppuna.
Jarno Hietalahti