Kalliokosken Sana Halsuan ja lähikylien asialla jo vuodesta 2002
 
Kalliokosken
Sana 2011 / 06


(1)Pääkirjoitus
(2)Kuntaministeri Halsualta
(3)Halsua-viikko vauhtiin ryminällä
(4)Suosikkiyhtyeen paluukeikka keskeytettiin
(5)Tyttöpändi
(6)Opiskelijat lyövät rahoiksi Halsualla
(7)Tölkkien kannat talteen
(8)Seo sulki ovensa
(1) Suomeen saatava uusi nimilaki
Luettu 1471 kertaa

Suomalainen lainsäädäntö on polkenut paikoillaan aivan liian pitkään etenkin nimikäytänteiden suhteen. Viranomaiset ovat jo aikoja sitten päättäneet kieltää kaikki lystittelyyn viittaavat nimet eikä kukaan saa olla esimerkiksi Pasi-Anssi. Laki on silti vaillinainen.

Halsuan ja koko maan kannalta olisi parasta, että Suomessa ei saisi enää antaa samaa nimeä eri ihmisille. Esimerkiksi Kalliokosken Sanan jymyuutinen Janne Salmelasta johti lukijoita harhaan nimenomaisesti lainsäädännön puutteiden vuoksi.

Toki Janne Salmela saalisti Las Vegasin pokerimittelöistä 5000 dollarin lunastuksen, mutta tutkimusten myötä on käynyt ilmi, että Janne Salmeloita voi maasta löytyä useampiakin. Teoriassa ja jopa käytännössä on täysin mahdollista, että yksi Janne Salmela saattaa hypätä Nevadan autiomaassa samaan aikaan, kun toinen potkii palloa Halsuan juhannuksessa. Tilanne on sietämätön.

Osaavien kansanedustajien on kiireellä luotava uusi lakiehdotus nimenannosta ja asia on otettava käsittelyyn pikimmiten. Mielellään samaan lakiin tulisi kirjata pykälä, jonka myötä nykytilanteessa samannimiset joutuisvat muuttamaan nimensä siten, ettei kukaan näistä voisi pitää alkuperäistä nimeään. Näin ollen kullekin saataisiin yhtälailla paha mieli ja saman verran puuhailua uuden nimen keksimisessä. Huijaaminen toisen nimen keinoin tulisi kieltää myös.
Jarno Hietalahti