Kalliokosken Sana Halsuan ja lähikylien asialla jo vuodesta 2002
 
Kalliokosken
Sana 2011 / 07


(1)Pääkirjoitus
(2)Talkkaripolvi uudistuu
(3)Palloilukatsaus
(4)Museon kesä huipentuu
(5)Iloinen perhetapahtuma
(3) Palloilukatsaus
Luettu 826 kertaa
Gonzo-journalisti kaka
Pesäpallokentät

Pieni palloilukatsaus lienee paikallaan tässä vaiheessa vuotta. Kuningaspeli pesäpallossa alkaa lähes jokaisella sarjatasolla runkosarja vedellä viimeisiään ja todelliset taistelut paikassa auringossa ovat alkamassa. Tälle vuodelle liiton herrat ovat herättäneet henkiin joitain vuosia nurkkakaapin perällä lojuneet perinneottelut Liitto - Lehdistön, sekä Mestarit - Muu Suomi. Myöskin perinteinen Itä-Länsi mittelö kuului kesän peleihin, joten kerta kaikkiaan kolmen arvo-ottelun verran katsojia hemmoteltiin lajin parhaimmiston esityksillä. Ja ennen kaikkea jokaisessa tapahtumassa nähtiin joko Halsuan, tai lähikylien kasvatteja.

Ylimmällä sarjatasolla jyvät on erottuneet akanoista. Viimeisten vuosien mestarisjoukkueet ovat dominoineet sarjaa miten tahtovat. Lieneekin suuri ihme, mikäli loppuottelussa ei ole runkosarjan ykkönen ja kakkonen. Mutta pallohan on pyöreä ja mitä tahansa voi tapahtua. Sen sijaan liki halsualainen joikkue, joka pitää pääpaikkaansa keskisessä suomessa, on pelannut tämän kauden vallan alle tasonsa. Jäljellä olevissa otteluissa pitäisi palloa lyödä tosissaan puskaan jotta paikka kahdeksan joukossa olisi enää mahdollinen. Mutta valitettavasti näyttäisi kovasti siltä, että ensikuun alussa heidän pelit loppuvat ja pesäpallon saa vaihtaa pienempään kolopalloon sekä rautaisiin mailoihin.

Halsualla ja lähikylissäkin on toki palloa lyöty useamman joukkueen voimin, niin miesten, naisten, tyttöjen ja poikien voimin. Menestystäkin on tullut, sillä D-ikäisten suurleirillä Halsuan joukkue voitti pelisarjan kerrassaan näytöstyyliin. Onnittelut! Näistä pelimanneista tullaan varmaan kuulemaan vielä tulevaisuudessa.

HaVen miesten joukkue siirrettiin Suomi sarjan pohjoisimpaan lohkoon maantieteellisiin syihin vedoten. Menestys ei alkukaudesta päätä huimannut, mutta kesätauon jälkeen pallo on alkanut osua keppiin ja tarttumaan hansakaan, joten kaikki mahdollisuuden on vielä olemassa pääsystä neljän joukkoon. Tosin pistemenetyksiä ei saisi enää juurikaan tulla. HT:n miesten maakuntasarjan joukkue taistelee myös paikasta neljän joukossa ja nousukarsinnoista aivan viivan tuntumassa. Viimeisimmässä ottelussa tehtiin myös eräänlaista historiaa, sillä samasta perheestä oli neljä edustajaa sarjaottelussa. Kolme nuorimmaista oli vetäneet pelitamineet päälle ja vanhempi edustaja vaikutti viuhkavelhona.

Valitettavasti ihan kaikista Halsuan ja lähikylien joukkueista ei allekirjoittaneella ole niin paljoa taustatietoa, että kovin kattavia katsauksia pystyisi tekemään, mutta varmaankin menestystä sekä onnistumisia on tullut myös sillä rintamalla. Vaan valtakunnassa on kaikki hyvin, sillä liki jokaiselta sarjaportaalta löytyy seudulla pesisoppinsa saaneita pelimanneja.