Kalliokosken Sana Halsuan ja lähikylien asialla jo vuodesta 2002
 
Kalliokosken
Sana 2011 / 08


(1)Pääkirjoitus
(2)Kaikkien aikojen syyskuu
(3)Perinteitä kunnioittaen
(4)Julkiset käymälät halutaan takaisin
(1) Lehtivero tulee
Luettu 1304 kertaa

Suomalainen sanomalehtikenttä on huolissaan hallituksen aikeista. Erinäisten verojen korottamiset kiristävät alaa kuin alaa eikä tiedonvälityskään tule penninvenytykseltä säästymään.

Kalliokosken Sana ottaa verokiristykset tyytyväisenä vastaan. Kädenläpsytyksiin ei toistaiseksi ole ryhdytty, mutta toimistotilojen perimmäisissä nurkissa nyökytellään joka tapauksessa tyytyväisinä. Siinäpä saavat kilpailijat nenilleen.

Esimerkiksi Helsingin Sanomissa tieto monen prosentin verotuksesta otettiin järkyttyneinä vastaan. Miten käy lukijakunnan, joka joutuu jatkossa maksamaan aviisista entistä enemmän? Epätietoisia kysymyksiä on esitetty myös muiden sanomatalojen syövereissä.

Kalliokosken Sana nojaa kuitenkin niin rikkaaseen lukijakuntaan, ettei muutaman prosentin kallistus puoleen tai toiseen tilaushinnoissa juuri kohahduta. Lukijoilla on varaa ja niin on lehdelläkin.

Toimitus lupaakin nyt juhlallisesti, että se kustantaa itse kaikki ylimääräiset kulut, joita lukijoille mahdollisesti hallituksen seikkailuista kasaantuu. Vastaavaa ei kovin moni muu lehti ole toistaiseksi tehnyt.
Jarno Hietalahti