Kalliokosken Sana Halsuan ja lähikylien asialla jo vuodesta 2002
 
Kalliokosken
Sana 2011 / 09


(1)Pääkirjoitus
(2)Kauden päätösottelu
(3)Entinen pääministeri ei piessyt opettajaansa
(4)Viidellä kympillä auraamaan
(5)Makukulumalle inhimilliset aukioloajat
(6)Liitteet hukassa tarjouksista
(1) Halsua jälleen politiikan ytimessä
Luettu 1363 kertaa

Keskustapuolue on palannut juurilleen ja aloittanut uuden nousun rakentamisen maakuntien kautta. Oikeutetusti nousun ensimmäiset havinat saatiin todistaa Halsuan kirkonkylällä syyskuussa.

Kaukaa lähikylistä vieraaksi saapunut keskustajohto asteli kylillä asiaan kuuluvan nöyrästi. Edes keskustapuolue ei voi näinä epävakauden aikoina luottaa siihen, että halsualaiset äänestävät oikeaa puoluetta. Perus- ja muiden suomalaisten esittämä haaste on vahva.

Erinäisten asioiden käärimiseen erikoistunut kovan luokan keskustasiipeläinen puhui paitsi eteläeurooppalaisten lähikylien kriisesitä myös kuntien pakkoliitoksista. Käärijäjätkä ei tosin maininnut puheessaan sitä, että valtion kunta-asioiden nokkapaikalla istuu halsualainen ministeri. Näin ollen miekkosen puhe oli paikoitellen lähinnä halsualaisten pelottelua. Vetelissä ja Kaustisella moinen höpinä olisi toki ollut suorastaan asiapitoista.

Keskustan liikekannallepano todentaa ainakin sen, että jos ei puolueen uusi nousu lähde Halsualta niin ei sitten mistään. Joidenkin mielestä saattaa olla niinkin, että eipä sitten lähdekään. Harhauskoiset.
Jarno Hietalahti