Kalliokosken Sana Halsuan ja lähikylien asialla jo vuodesta 2002
 
Kalliokosken
Sana 2004 / 11


(1)Pääkirjoitus
(2)Enttien viimeinen marssi
(3)Kurittomat rikolliset iskivät Halsualle
(4)Vaalit amerikan malliin
(5)Pinnallinen rappio söi teitä Ylikylässä
(6)Väki vaihtui valtuustossa
(7)Villipeto riehui Kalliokoskella
(1) Kättä reisiin, vanhat tummut
Luettu 1393 kertaa

Nyt on aika innostua. Halsua on pääsemässä maailmankartalle jälleen erityislaatuisuudellaan. Halsuan erikoisuus on niin erikoista, ettei sitä pystytä edes lajittelemaan mitenkään. Näin ollen tälle erikoisuudelle ei voida antaa mitään nimeä, mutta niin erikoista se on, että varmasti sillä maailmalle päästään. Yleisesti kuitenkin toivotaan, ettei sinne maailmalle jouduttaisi jäämään kovin pitkäksi aikaa, sillä kodin arkiaskareet vaativat oman aikansa.

Kotoisaa kuntaamme pidetään kuolevana paikkana. Tämä on höpöhöpöpuhetta. Ei neliraajahalvaantunut ole missään nimessä kuollut. Halsualla on vielä vaikka mitä tapahtumia mistä innostua. Ja jollei itselle sopivaa satu löytymään, voi sellaisen luoda tuosta vain. Kalliokosken Sanan virallinen linja tukee virkkausta. Villasukkien suominen paleleville jaloille talven pakkasöinä on tärkeää jo kunnallistalouden kannalta. Kaikki omassa kunnassa tuotettu myyntitavara vie aina eteenpäin.

Halsuan erityislaatuisuudesta johtuen kuntamme olisi suotavaa pian erkaantua omaksi valtiokseen. Hallitsemistapa olisi tietysti tyrannia, jossa vaihtoehtojen etsijät muilutettaisiin Vetelin rajalle. Itsenäistymisprojekti on niin hieno idea, että se saa vanhat tummutkin lyömään kättä reisiin! Koko kylän on vallannut ainutlaatuisuuden tunne, joka tullee piakkoin purkaantumaan vallankumouksena. Kädet saattavat toki hapuilla reisille säidenkin kylmettyä. Oli miten oli, veri ainakin kiertää.
Jarno Hietalahti