Kalliokosken Sana Halsuan ja lähikylien asialla jo vuodesta 2002
 
Kalliokosken
Sana 2012 / 08


(1)Pääkirjoitus
(2)Halsuasta uusi Hollywood
(3)Seuraava olympiadi
(4)Kuhilajuhulat maailman tilanteen näyttämönä
(5)Kunnan koulutusstrategia tehoaa
(6)Kielimiehen opaskirja, osa 8
(7)Superinen syksy alkaa
(1) Ehdokasasettelu kiihtyy
Luettu 1240 kertaa

Taas olisi Halsualla 17 paikkaa jaossa uutta valtuustoverta varten. Ehdokasasettelu kunnissa käy kiivaana ja lobbaaminen liittelee historiallisen kiihkeissä sfääreissä. Maan eturivin poliitikot ravaavatkin nyt Halsualla.

Vuosia kylillä pienpuolueena vaikuttanut Suomen sosiaalidemokraattinen puolue on vetänyt toistaiseksi kylän komeimman markkinointitempauksen, kun se onnistui houkuttelemaan Halsuan osaston 20-vuotispäiville itsensä valtiovarainministerin.

Muiden hallituspuolueiden jäsenet ovat toistaiseksi pantanneet Halsuan matkojaan. Vaalitaistelun kannalta monien mielestä onkin järkevintä ajoittaa reissut lähemmäs vaalipäivää.

Vaalihuumaa on toki näkynyt lähikylilläkin, kun esimerkiksi Vetelissä pyöriskeli Keskustapuolueen uusi puheenjohtaja, mikä ei tietysti aivan vetänyt vertoja Halsun saavutukselle. Kaustisella on puolestaan saatu tyytyä lähinnä kateellisena lukemaan naapureiden saavutuksista.

Tulevia kuntaliitoskeskusteluita ajatellen on tärkeää, että kovimmat nimet suuntaavat ensimmäisenä Halsualle. Kunnallisvaaleilla tulee tällä kertaa olemaan poikkeuksellisen laajat vaikutukset pidemmälläkin aikavälillä.
Jarno Hietalahti