Kalliokosken Sana Halsuan ja lähikylien asialla jo vuodesta 2002
 
Kalliokosken
Sana 2012 / 11


(1)Pääkirjoitus
(2)Kuka on Lando Clarissian
(3)Hässäkkä
(4)Halsua kuntakilvoittelun kärjessä
(5)Seosta hämmentämään - uusi kulttuurikeskus kylillä
(6)Kielimiehen opaskirja, osa 11
(1) Haluttu johtosiirros jyrättiin tyylillä
Luettu 1171 kertaa

Viralliset väylät on tallottu ja Halsuan tulevaisuus on turvattu: uudeksi kunnanjohtajaksi nousee nykyinen kunnansihteeri. Samalla kunnansihteerin virka lakkautetaan, minkä myötä vältytään kiusallisilta avoimilta menettelyiltä ja sen sellaisilta. Tuleva johtaja hoitaa jatkossa molemmat pestisisällöt.

Kateelliset kielet ovat irvailleet niin sanotun junailtua ratkaisua. Nauraen nämä ulvovat myllärit ovat huomauttaneet, että jos tuleva kunnanjohtaja hoitaa myös kunnansihteerin virkaa, ei toinen näistä välttämättä ole äärettömän vaativa homma ollut entuudestaankaan. Miksei esimerkiksi sihteerin pestiä olisi siis lakkautettu jo aikaisemmin, jos sillä tavoin saadaan niin merkittäviä säästöjä?

Tolvanat! Halsuan ylimpään johtoon tarvitaan supersankari, joka kykenee tekemään vaikka kahden ihmisen työt. Lisäksi kunnan ylimmästä johdosta on kuulutettu jo vuosia, että Halsuan malli perustuu olennaisesti yksituumaisuuteen. Yksimielisemmäksi ei asia voi käydä, mikäli sama hahmo hoitaa useammat keskeiset hommat.

Tästä herää tietysti jatkoinnostus muiden kunnantoimiston tehtävien lakkautamisen suhteen. Uuden johtajan taitojen ja jaksamisen rajoja saa koetella ennakkoluulottomasti: kuinka laajalle yksituumaisuuden tavoittelussa voidaan edetä? Montako pestiä kunnantuvalta voidaan lakkauttaa ja asettaa nämä sisällöt kunnanjohtajan hoidettavaksi? Selkeää on, että tulevan johtajan yli-inhimillisiä kykyjä on turha halveerata ainoastaan kahdella toimella. Kolme menee varmasti, neljäkin luultavasti. Vaan tuleeko kipuraja vastaan kuudessa, ehkä kahdeksassa?

Koettelu tulee olemaan välttämätön ja toisaalta samalla suuntaa-antava myös muille naapuruskunnille. Halsuan on joka tapauksessa uskallettava olla pioneeri tässäkin asiassa.
Jarno Hietalahti