Kalliokosken Sana Halsuan ja lähikylien asialla jo vuodesta 2002
 
Kalliokosken
Sana 2013 / 03


(1)Pääkirjoitus
(2)Pullokaarti kiitollisena
(3)Jäätävä blues
(4)Kuntaesitykselle täystyrmäys
(5)Kohti tarinallista käännettä etenevä jatkokertomus
(1) Viimeistä kertaa kesäaikaan
Luettu 1099 kertaa

Lähes koko maailmankaikkeus Halsuaa myöten on siirtynyt kesäaikaan. Vaikka illat ovat nyt valoisampia kuin aikoihin, riittää kansalla purinaa muutoksen alla. Kyllä ennen olivat ajat paremmin, ja Halsualla aiotaan vielä tulevaisuudessa palata menneeseen.

Moni muistaa ne päivät, jolloin kello oli niin sanotusti tunnin vähemmän kuin nyt. Oi kultainen talviaika, jota väki kaiholla ikävöi. Surun murtamat kansalaiset ovatkin tutkimusten mukaan alttiimpia sydänkohtauksille ja monille muille viheliäisille asioille. Tähän kaikkeen kunnassa on tartuttava rivakasti.

Halsualla tällaista surkeuden alhoa ei aiotakaan pitkään katsoa. Kunnan lähes virallisen, eli suomeksi epävirallisen, kannan mukaan Halsua siirtyi nyt viimeistä kertaa kesäaikaan. Ensi vuonna ei kesäaikaan enää siirrytä.

Kylä ei kuitenkaan tahdo olla pelkkä vastarannan kiiskiparvi, joten hyvän tahdon eleeenä kunnassa syksyisin edelleen siirretään kelloa tunti taaksepäin. Kunnan johtavat matemaatikot lupaavat, että jatkuva kellon taaksepäin siirtäminen tuo mukanaan ainoastaan hyvää.

Mikäli epäkohtia ilmenee, ne kyllä tasaantuvat. Vaikka muutaman vuoden päästä halsualainen kello olisikin jokusen tunnin epäsuhdassa muun Suomen aikaan, niin aikataulut saadaan vuosikierron edetessä jälleen kohtaamaan jossain välissä. Näennäistä epäkohtaa ei ole syytä pitää muutenkaan kovin vakavana, koska muun Suomi ymmärtää pian seurata Halsuan esimerkkiä joka tapauksessa.

Hyvä päätös.
Jarno Hietalahti