Kalliokosken Sana Halsuan ja lähikylien asialla jo vuodesta 2002
 
Kalliokosken
Sana 2013 / 06


(1)Pääkirjoitus
(2)Juhannus suurena urheilunäyttämönä
(3)Superviikko saapui - matkailuväen katseet kunnassa
(4)Kuntatalouden ytimessä
(5)Hengähdystauon saava jatkokertomus
(1) Salailu saapui kuntaan
Luettu 1112 kertaa

Maailmankaikkeutta riepotellut urkintakohu ei ole jättänyt Halsuaakaan rauhaan. Kaiken maailman tietojen kalastelun keskellä kylillä on otettu käyttöön vanha kunnon salailu yhteisten asioiden järjestämisessä.

Yhdysvalloilla riittää jatkossa urkkimista, kun Halsuan kunnan valtuutetut ovat päättäneet vetää mysteerien verhon valmiussuunnitelmien ylle. Uuden valmiussuunnitelman yleisessä osassa määritellään uhkatekijät, jotka kohdistuvat yhteiskunnan elintärkeisiin toimintoihin ja toisaalta, miten niihin varaudutaan. Julkiseen käsittelyyn ei kuitenkaan päästetä valmiussuunnitelmaan linkittyviä sektorisuunnitelmia saati erilaisia ohjeita tahikka muita suunnitelmia.

Internetin aikakaudella ja raastavan avoimuuden keskellä salailu on raikas lähestymistapa. Sen ansiosta Halsuan asema maailmanpolitiikan keskiössä pönkittyy entisestään. Ei olisi ihme, jos lähipäivinä kuultaisiin, että Yhdysvallat on salakuunnellut myös halsualaisen eliitin puheluita ja seurannut näiden sähköpostikeskusteluita. Kyseinen uutinen voi hyvin olla jo heinäkuun Kalliokosken Sanassa.
Jarno Hietalahti