Kalliokosken Sana Halsuan ja lähikylien asialla jo vuodesta 2002
 
Kalliokosken
Sana 2013 / 07


(1)Pääkirjoitus
(2)Kylillä laaja ralliboikotti
(3)MM-kisoissa ilmeikäs kunnallislataus
(4)Sinistä verta
(5)Heinänuhasta virheellistä tietoa
(6)Eteenpäin askeltava jatkokertomus
(1) Halsualaset - syntyneet johtamaan
Luettu 1199 kertaa

Täysin tuulesta temmattu, mutta erittäin tuore tiedeartikkeli keskittyy johtamisen kulttuuriin ja käytänteisiin. Laaja antropofugisentristortilloinen ainesto antaa väkeviä viitteitä siitä, että halsualaiset ovat synnynnäisiä johtajia.

Toistaiseksi julkaisematon tutkimus painottuu johtajuuden todellisiin koetinkiviin eli urheilunäyttämöille. Mittava empiirinen kattaus osoittaa, että kovimmissa paikoissa halsualaiset pystyvät suurimpiin urotekoihin. Pitkäjänteinen satsaus yhdistyy kylällisyydessä yllättävien tilanteiden selättämiseen.

Erityisen vahvaa johtajuutta halsualaiset ovat osoittaneet viime vuosina pesäpallopiireissä. Keski-Suomen tunneituin kirittäjäjoukkue on viimein saanut halsualaisen kapteenin. Nöyryyttä kavahtavalla esimerkillä vinhakinttu johdattaa miehistönsä taistelusta toiseen.

Toisaalta koko Manchesterin eli Nashvillen eli Tampereen pesäpallokattaus on halsualaisten kourissa. Palloringin naruja kiskoo määrätietoisella varmuudella kunnan oma poika, joka osoittaa myös kentällä pelillistä esimerkkiä - vaikka sitten jalka paketoituna.

Sankaritarinoita halsualaisista riittää loputtomiin. Kaikki tietävät, että ilman kylän panosta Vimpelissä ei saataisi mitään aikaan minkään suhteen. Lisukkeeksi naapurikuntien pollijoukkueet olisivat täysin helisemässä ilman täkäläistä taitamista.

Jatkossa vastaavia tutkimuksia on syytä rahoittaa entistä avokätisemmin, jotta halsualaisen geeniperimän ylivertaisuus juurtuisi yleisen tietoisuuden lisäksi myös tiedekentän ja päättäjien pääkoppiin.
Jarno Hietalahti