Kalliokosken Sana Halsuan ja lähikylien asialla jo vuodesta 2002
 
Kalliokosken
Sana 2013 / 08


(1)Pääkirjoitus
(2)Eläinlääkäristä myllerrys
(3)Terveyslautakunnalle suorat sanat
(4)Palloilukatsaus
(5)Teollisuus kukoistakoon edelleen
(6)Omenavarkaussato kukkeimmillaan
(7)Kummallisen kiepauksen tekevä jatkokertomus
(4) Palloilukatsaus
Luettu 620 kertaa
Gonzo-journalisti kaka
Käpylän pyhättö

Kuningaspeli pesäpallon tämän vuoden sarjakausi alkaa vedellä viimeisiään, joten jonkinlainen pieni yhteenveto allekirjoittaneeltakin lienee paikallaan.

Mikään suuri yllätys ei ole se, että tänäkin vuonna miesten loppuottelussa on lähikylä ja kohta Halsuaan liitettävä Vimpeli. Vastapuoli löytyy liki itäiseltä rajalta viimeisten vuosikymmenten kestomenestyjä Sotkamo.

Vaikka kuinka sinivalkoisten lasien läpi koittaisi katsella, niin suosikin paineet mestaruusjahdissa kantaa tuo toinen joikkue. Ällöttävissä violettioranssisissa pelitamineissaan he kahlasivat puolivaloilla niin puolivälierät kuin välierätkin. Ja kunnonajoitus on yleensä kyseisellä joukkueella osunut aina syksyyn. Mutta toivotaan että tuleva vuoden pesäpalloilijamme (jos ei tänä, niin varmastikin tulevina vuosina) hakee edelleen huikeita syöksykoppeja ja hoitaa naapurikylän pojan kanssa kultaisimmat mitalit jokilaaksoon. Mutta huikea finaalisarja on varmastikin tulossa.

Palloa on toki lyöty myös alemmissakin sarjoissa. Mutta tänäkään vuonna en lähde kommentoimaan pelejä, joista en mitään tiedä. Vaan jokunen mitali on tullut myös nuorempien sarjoista ja varmastikin useita pelaajia tullaan näkemään jo lähivuosina valtakutamme huipulla. Sikäli hyvää työtä junioropesiksen eteen tehdään niin Halsualla kuin naapurikylä Vetelissäkin.

Maakuntasarjassa miesten joikkue oli liki suvereeni voittamalla runkosarjan ja erinäisten vaiheiden jälkeen loppuottelutkin. Tiedä sitten pelottiko joikkueen ylivoima, mutta välieriin olisi päässyt runkosarjan viimeiseksi sijoittunut lähikylä, sillä kukaan ei halunut lähteä taistelemaan tuulimyllyjä vastaan. Toki tasoero kyseisessä sarjassa oli hirvittävä. Ja vaikka kyseisessä joikkueessa oli valtavasti ikää, kokemusta sekä massaa, niin kyllä juniorokaartille täytyy antaa täysi tunnustus. Näistä pelimanneista tullaan varmasti kuulemaan vielä!

Ja vielä pieni mainospuhe. Tulevan kuukauden lopulla pelataan perinteinen kauden päätösottelu Veteli vs Halsua. Naapurikylässä pelataan, mutta päivämäärä selviää myöhemmin.