Kalliokosken Sana Halsuan ja lähikylien asialla jo vuodesta 2002
 
Kalliokosken
Sana 2013 / 12


(1)Pääkirjoitus
(2)Robotit valtaavat toimituksen
(3)Uusi sokerivillitys leviää kylillä
(4)Vuosi päätetään hurskaasti juhlien
(5)Päättymätön tarina
(1) Halsua maastohiihdon mahtikunta
Luettu 886 kertaa

Alkavan olympiavuoden innoittamana Halsua taistelee Keski-Pohjanmaan maakuntaviestin järjestämisestä vuodelle 2019. Vanha kunnon viisivuotistaktiikka pääsee vauhtiin heti tammikuun alusta, ellei kyse sitten ole vuoden 2018 viestistä. Vuosi sinne tai tänne, kisat on joka tapauksessa kuntaan saatava!

Edellisen kerran viestihuumaa harjun haastavissa nousuissa on maisteltu kymmenisen vuotta sitten. Monituhatpäinen yleisö mylvi, kun Halsua taisteli parhaassa A-sarjassa. Vähempään kansa ei tyydy seuraavallakaan kerralla.

Esimakua urheilunäyttämöiden keskipohjalaistunnelmasta saadaan lähikylä Sotshin olympialaisissa helmikuussa, kun hengeltään ja ruumiiltaan halsualainen suksiniekka mittelee sankarimitaleista sprinttiladuilla. Jylhää sukunimeä kantava nuorukainen edustaa kansallisissa kisoissa nimellisesti Vuokatin hiihtoseuraa, mutta olympialaisissa hän on Halsuan suurin toivo.

Kylillä väki onkin innostunut jo runoilemaan supertähden kunniaksi. Olympialaiset ovat hyvä välitavoite, mutta silti suurin epiikan innoittaja on viiden vuoden päässä häämöttävä maakuntaviesti. Olosuhteista tuleva ei jää kiinni, mikäli humiseviin sulkakyniin on luottaminen:

Ollaan vaikka ilman lunta
Halsua on mahtikunta!
Jarno Hietalahti