Kalliokosken Sana Halsuan ja lähikylien asialla jo vuodesta 2002
 
Kalliokosken
Sana 2014 / 01


(1)Pääkirjoitus
(2)Koululaiset mieltä osoittamassa
(3)Venezuela
(4)Kunta kirosanana
(5)Vaaralliset risteykset kuriin
(6)Päätöshenkinen jakso päättymättömässä tarinassa
(1) Kehutta paras
Luettu 985 kertaa

Yle uutisoi kuun puolivälissä, että aniharva suomalainen suosittelee omaa kuntaansa. Uutistekstissä oli päätelty tätä myöten, että kansalaisten tyytyväisyys kuntien tarjoamiin palveluihin on laskenut.

Ylen uutinen on tyypillinen esimerkki toimittajien toistuvista virhetulkinnoista. On täysin ilmeistä, että omaa kotikuntaa ei turhan päiten lähdetä ulkopuolisille suosittelemaan. Omasta hyvästä kumpuava ennakoiva kateus pitää kielenkannat kurissa.

Ylen mukaan Kauniaisen asukkaat ovat olleet kiihkeimpiä kehumaan omaa kuntaansa. Edellä kuvatun sosiaalipsykologisen käyttäymän valossa tulkintalogiikka on selkeä: Kauniainen on kunnista kehnoimpia, kun sitä noin pitää ulkopuolisille kerskaten kehua.

Tällaista pöljyyttä ei esiinny esimerkiksi Halsualla. Kuntalaiset ovat pitäneet suunsa supussa ja varmistaneet, että Halsuaa ei ole rankattu 75 kerskailevaisimman kunnan joukkoon. Sanotaanhan sitä, että mennyt on mennyttä - eikä nykyisyydestä saati tulevasta parane jauhaa. Sitä tikulla silmään, joka... ymmärrämme yskän.

*Köhköh*
Jarno Hietalahti