Kalliokosken Sana Halsuan ja lähikylien asialla jo vuodesta 2002
 
Kalliokosken
Sana 2014 / 02


(1)Pääkirjoitus
(2)Halsuan Toivo jäi liigapaikatta
(3)Kekkonen
(4)Kunta aikoo myydä tilat itselleen
(5)Postiuudistus keskeytti jakelun
(6)Runo maailmalta
(7)Vaihtoehtoinen loppu Tarinaan
(1) Hahmokilpaan Halsuan verta
Luettu 1030 kertaa

Kolmanneksi parhaalla mainoskanavalla pyörivä sketsihahmokilpailu heiluu muutosten kourissa. Juorukkaiden lehtien palstoilla on povattu, että useampikin kantava voima poistuu ohjelmasta kuluvan tuotantokauden päätteeksi. Muutos avaa tilaisuuden Halsualle.

Kunnalla on pian hersyvä mahdollisuus lähettää koomikkokomitea tuotantoyhtiön pakeille. Halsualaisten joukosta löytyy uskomattoman tarkkanäköisiä hauskuuttajia, jotka voisivat ammentaa voimakaspiirteisistä kyläläisistä ideoita sketsihahmoihin.

Tänä vuonna supersuosioon noussut imatralaisneitokainen on jo avannut portit maakuntalaishahmoille. Kun pioneerityö on jo tehty, on aika alkaa vyöryttää täydellä rintamalla. Miltäpä kuulostaisi esimerkiksi peräkylien kiekuva karaokekuningatar tai rautainen kaikkeuden johtaja? Hauskuuttajat voisivat ammentaa myös vaikkapa ikiaikaisesta taulupojasta tahikka ainiaan vappua juhlivasta naamaripäästä.

Herkkähipiäisellä väellä on tapana tulkita hahmohauskuuttelu pilkanteoksi, mutta parkkiintuneet halsualaiset ymmärtävät, että kyse on arvonannosta. Valittavaksi päätyvässä hahmossa on voimaa, hänen piirteensä ovat ylevät. Nauru vain sivelee öljyn jo entuudestaan kimmoisalle iholle. Kansikuvapaikat ovat avoinna.
Jarno Hietalahti