Kalliokosken Sana Halsuan ja lähikylien asialla jo vuodesta 2002
 
Kalliokosken
Sana 2014 / 03


(1)Pääkirjoitus
(2)Kiista tasa-arvosta kylillä
(3)Ainutlaatuinen haastattelu
(4)Vaalipuhe
(5)Kirkonkylä edustuskuntoon
(1) Pettämissivusto halsualaisille
Luettu 997 kertaa

Halsualaiset ovat saamassa viimeinkin oman pettämissivustonsa. Rakenteilla olevalle verkkosivulle voidaan esimerkiksi merkitä kunnan pahimmat petospaikat. Ideaa kohtaan on esitetty rankkaa moraalista kritiikkiä, vaikka sivuston avulla halutaan parantaa kuntalaisten elinmahdollisuuksia.

Maailmassa riittää aina inisijöitä ja kaiken vastustajia, joten soraäänet on tässä tapauksessa jätettävä omaan arvoonsa. Jokainen itsestään ja lähimmäisistä välittävä halsualainen tarvitsee pettämissivustoa. On painotettava, että pettämisellä on aina uhrinsa eikä maailmaan tarvita yhtään enempää turhaa kärsimystä.

Jokainen rationaalinen kansalainen myöntääkin, että kun jää pettää, siitä on leikki kaukana. Kevätaurinko on jo sulattanut jääpeitteen niin ohueksi, että erinäisillä kulkuneuvoilla on hyvin vaarallista liikkua järvellä. Heikkoja jäitä pitäisikin ymmärtää varoa ympäri vuoden.

On vaikea hahmottaa, kuinka kukaan kehtaa vastustaa tällaisia pettämissivustoja. Yksikin jäihin uponnut auto - ihmisestä puhumattakaan - on liikaa. Netin avulla voimme kantaa toisistamme huolta, vaikka jää ei enää kantaisikaan.
Jarno Hietalahti