Kalliokosken Sana Halsuan ja lähikylien asialla jo vuodesta 2002
 
Kalliokosken
Sana 2014 / 04


(1)Pääkirjoitus
(2)Turkulaisyrittäjä elvyttää KesäShobin
(3)Katsastusaseman terveiset
(4)Piinkova pyörähaaste kylillä
(5)Lähikylien asukit äreinä
(6)Halsualla ei väheksytä orjatyövoimaa
(1) Kansainvälinen vappu Halsualla
Luettu 956 kertaa

Vad? Putin i? Var? När? Näillä kysymysmietteillä ovat halsualaiset puntaroineet saapuvaa toukokuun ensimmäistä. Itänaapurissa on vaaleaa kohinaa eikä punainen vaara ole kaikonnut mielestä. Eller på? Hur? Som helst? Listaa saa jatkaa.

Vankkana kaksikielisyyden edustajana Halsua kannustaa asukkejaan moninaiseen kielenkäyttöön. Iso kysymys kuitenkin kajahtaa, riittääkö kaksi kieltä täkäläiselle suurvallalle? Onko meidän osattava myös englantia? Entä venäjää?

Totutusti tunnemme, että kylillä asustaa myös vankka virolaisvähemmistö. Kaikkinaisen tasaveroisuuden nimissä emme näin ollen voi jättää tätä sukulaiskieltäkään huomiotta. Onneksi viron kieltä on yläkoulusta saakka lehtorismiesten suukkosissa kuulijoille ammennettu.

Olettakkaamme siis, että vastaisuudessa Halsuan raitilla teiden nimet ja putingit kirjataan moninaisin kirjainsävyin. Kunta taistelee tänäkin vuonna työläisten juhlan äärellä harmautta vastaan ja niinpä, rivienvälisin vinkein, vastaisuudessa julkiset kirjoitukset esitetään sateenkaaren väreissä. Halsualla on ihmisen hyvä olla, aivan jopa universaalisti.
Jarno Hietalahti