Kalliokosken Sana Halsuan ja lähikylien asialla jo vuodesta 2002
 
Kalliokosken
Sana 2014 / 04


(1)Pääkirjoitus
(2)Turkulaisyrittäjä elvyttää KesäShobin
(3)Katsastusaseman terveiset
(4)Piinkova pyörähaaste kylillä
(5)Lähikylien asukit äreinä
(6)Halsualla ei väheksytä orjatyövoimaa
(2) Turkulaisyrittäjä elvyttää KesäShobin
Luettu 524 kertaa
Jarno Hietalahti
Joen jollakin puolen

Halsuan keskustassa vuosikausia vaaninut karkkikauppojen ja sarjakuvapuotien aukko on viimein täyttymässä. Jo alkavana kesänä saattaa Perhontien varteen ilmaantua makean nälän tyydyttävä herkkukeidas.

- Suunnittelin, että pitäisin Kirkonkylällä kesätyönä KesäShopia, myöntää turkulainen kulttuurituottaja Kalliokosken Sanan haastattelussa.

Yrityksen perustamiskirjoja ei ole toistaiseksi allekirjoitettu, mutta suunnitelmat ovat jo pitkällä. Markkinointiosasto onkin alkanut pohtia mahdollisimman laajaa näkyvyyttä:

- KesäShobi on tietysti myymälälle sopivampi äänneasu, jollei peräti kirjoitus- sellainen. Pehmeyttä huokuva B houkuttelee modernisuudellaan paikallisia ostoksille, suunnitellaan jyväskyläläisen mainostoimiston uumenissa.

Sikäli kuin dollarisampo saadaan pystyyn, pääsevät halsualaiset näin kesän kynnyksellä käpälöimään edullisia sarjakuvalehtiä Aku Ankoista alkaen. Irtokarkkihinnastoa ei ole toistaiseksi vuodettu julkisuuteen, mutta vanhoina hyvinä aikoina karkit maksoivat 10 penniä kipale. Suomen oloissa harvinaiset kahden sentin kolikot saattavat siis hyvinkin löytää jatkossa uuden kodin Halsualta.