Kalliokosken Sana Halsuan ja lähikylien asialla jo vuodesta 2002
 
Kalliokosken
Sana 2014 / 04


(1)Pääkirjoitus
(2)Turkulaisyrittäjä elvyttää KesäShobin
(3)Katsastusaseman terveiset
(4)Piinkova pyörähaaste kylillä
(5)Lähikylien asukit äreinä
(6)Halsualla ei väheksytä orjatyövoimaa
(3) Katsastusaseman terveiset
Luettu 539 kertaa
Gonzo-journalisti kaka
Kenttämailta

Tuleva suvi on jälleen kerran penkkiurheilijan kulta-aikaa. Potkupallossa pelataan maailmanmestaruudesta eteläisessä Ameriikassa. Toki kesän kovimmat pelit tullaan pelaamaan kuitenkin Ylikylän potkupalloviheriöllä siinä juhannuksen seudulla. Yleisurheilussa Euroopan parhaat ottavat mittaa toisistaan käkikellomaassa. Ja varmasti monia muitakin hienoja urheilutapahtumia tullaan kesän mittaan näkemään.

Suomihan muuten sai jo ensimmäisen EM-mitalinsa etukäteen. Varmasti tuntuu hienolta nousta korkeimmalle pallille noin kymmenen vuotta kisasuorituksen jälkeen. Jokseenkin naurettavaa pelleilyä tämä nykyinen doping-testaaminen alkaa olla, kun vanhojen näytteiden perusteella aletaan mitaleita laittaa uusjakoon. Isketään uusi systeemi: Jos jäät kisassa kiinni, niin se ura on sitten siinä. Kilpailukieltoa sata vuotta ilman valitusoikutta ja vielä kaupan päälle viikoksi jalkapuuhun.

Kohtapuolin alkaa myös sellaisen lajin sarjakausi, jossa tuo doping ei ole koskaan näytellyt oikeastaan minkäänlaista roolia. Toki testejä järjestetään tässäkin lajissa, mutta eipä kyllä tule mieleen onko kukaan kussut ämpärin pohjaa irti? Ja pelihän on tietysti kuningaslaji pesäpallo.

Halsua on jälleen kerran vallan hienosti edustettuna eri sarjatasoilla ja ei toki sovi väheksyä lähikylääkään, sillä sieltäkin ponnistaa uusia pelimanneja haastamaan valtakuntamme parhaimmistoa. Erään halsualaiskasvatin on huhuttu kirmanneen tartaanilla niin kovia aikoja talven testeissä, että joku jamaikalainen Bolt on kysellyt häneltä treenivinkkejä ja sparrausapua. Eikä hän jää yksin tässä halsualaisten
riemukulussa, sillä monta muutakin urhoa tullaan näkemään tulevana suvena pesis-sarjojen ylimmillä tasoilla. Melkoisen varma olen kyllä siitä, että erään halsualaisen veljessarjan keskimmäinen vesa tulee lyömään tällä kaudella itsensä läpi ja pesiskansan tietoisuuteen. Jos ei nyt vielä tällä kaudella aivan miesten pääsarjassa, niin varmasti kyllä tulevina vuosina kyseinen pelimanni tulee olemaan niin oman joukkueensa niin kuin myös Itä-Länsi -otteluiden avainhahmoja.