Kalliokosken Sana Halsuan ja lähikylien asialla jo vuodesta 2002
 
Kalliokosken
Sana 2014 / 05


(1)Pääkirjoitus
(2)Valmistuneiden kunniaksi
(3)Kiipeämisfetissi
(4)Kunta opastaa suoasioissa
(5)Metsuri
(6)Kylä saa kesäilmeen
(1) Kalvava kiire iski
Luettu 863 kertaa

Kansallisvaltiot Halsuata myöten ovat viime aikoina kärvistelleet kuristavan kiireen kourissa. Kaikkialle on iskenyt hoppu ja hätä, joka pakottaa niin ihmisen kuin eläimenkin hätäilemään. Säntäilylle ei näy loppua.

Niin vain Kalliokosken Sanakin ajautui kiirekriisin paineessa epäsuotaviin ratkaisuihin. Ensimmäistä kertaa lehden historiassa uuden numeron julkaiseminen viivästyi väärän kuun puolelle. Tämä on aiheuttanut ymmärrettävää katkeruutta lähimmäisissä ympäri kyliä.

Lehti ei voi muuta kuin pahoitella. Kiire on lopulta ainoastaan tekosyy ja ongelman todellisia juuria on kaivettava syvempää. Hopuntunne on ihmisen itsensä luomaa - ainakin Kalliokosken Sanan tapauksessa. Toimistolla olisi ollut pari luppopäivää alkukuusta ja helatorstaikin oli joutotunteja täynnä. Silti, painotamme - silti - näin keljusti on päässyt tapahtumaan. Laiskuus on aikamme riena ja kiire sen seuralainen.

Valituksesta huolimatta emme saata mitään sille, että toukokuu on auttamattomasti jäänyt taakse. 30 hyvää päivää sitä kesti. Jaa mutta kappas, toukokuussahan on 31 päivää. Kävipä tuurit! Ei tässä sitten mitään.
Jarno Hietalahti