Kalliokosken Sana Halsuan ja lähikylien asialla jo vuodesta 2002
 
Kalliokosken
Sana 2014 / 06


(1)Pääkirjoitus
(2)Kalliokosken Sanan murretesti
(3)Mittumaari
(4)Twitter aloitti Sana-sodan
(5)Halsua-viikko vauhtiin
(1) Huipputurvallinen Halsua
Luettu 841 kertaa

Halsuan kokonaisvaltainen sopivuus ihmisen elinympäristöksi todistettiin jälleen juhannuksena. Vehreä lehto, aukea keskus ja vartioimaton auto. Siinä eväät halsualaisen moraalin ylistykselle.

Viehkossa empiirisessä kokeessa pysäköitiin Halsuan keskustaan auto erittäin näkyvälle paikalle. Ajoneuvon ovet teljettiin ja avaimet heitettiin takakonttiin. Tavallisen kottaraisen taidoilla ei autoon ollut pääseminen, ei nokan koputtamista tästä seikasta.

Sitten alkoi laaja haastattelukierros. Ympäri kylää soiteltiin ja huhuiltiin ammattimiehiä, jotka kykenisivät murtautumaan syöttipirssiin. Jokunen tekniikan ihmemies ja -nainen kysäisi auton vuosiluonteesta, joka todettiin malliksi 2004. Tämä oli liian kova haaste. Klassista rautalankakikkaa olisi ilmeisesti osattu käyttää vanhempiin kieseihin, mutta uutukaisempaan ei haluttu sen kummemmin edes yrittää.

Empiirinen koe osoittaa, kuinka turvallinen Halsua on. Luvan kanssa tai luvatta ei autoihin murtauduta. Eipä sillä, tuskin Halsualla kukaan autoa olisi anastanut muutenkaan, vaikka ovet olisivat olleet aukikin.
Jarno Hietalahti