Kalliokosken Sana Halsuan ja lähikylien asialla jo vuodesta 2002
 
Kalliokosken
Sana 2014 / 07


(1)Pääkirjoitus
(2)Museolta kuuluu kummia
(3)Ukkospiiskalla silmään
(4)Luontovartti metsän keskellä
(1) Huutokaupalla talous nousuun
Luettu 803 kertaa

Halsua, Suomen trendikeskus, on jälleen osoittanut pioneeriluonnetta taloustieteen saralla. Kunnassa on päätetty nousta väitetystä talouskurimuksesta huutokauppojen voimalla.

Taannoin Kirkonkylän koulu päätettiin iskeä maan tasalle, ja purkutöiden alla saatiin koulutarvikkeita huutokaupattavaksi. Uteliasta ja huuteliasta väkeä kertyikin hirmumitoin keskuskoululle, jota kunnan kasarmiksikin voidaan leikkisästi kutsua. Harva tosin on koulua tuolla nimellä kutsunut.

Huutomyrsky lähti liikkeelle lennokkaasti ja tavaraa virtasi kuntalaisille ja jonkin verran ulkopuolisillekin. Oli pikkukillingeillä menevää tuotetta, mutta maksettiinpa laatutavaroista isompiakin potteja. Esimerkiksi laatua hohkava höyläpenkki nousi jokilaakson painoaviisin kärkiuutiseksi. Toki uutisten ulottumattomissakin riitti kelpo myyntiä, ja eräänkin vannesahan uutta omistajaa on kehuttu kaupasta voimasanojen säestyksellä.

Kaupankäynti opetti joka tapauksessa, että Halsuan kunnassa riittää potentiaalia huutokaupan saralla. Koko kylän mitassa onkin nyt syytä paikantaa kaikki mahdolliset rakennukset, jotka voitaisiin purkaa pois huutokauppojen nimissä. Erinäiselle irtaimistolle ja pikkutavaralle riittää kysyntää Halsuaa laajemmallakin alueella.

Tiedä vaikka joku tekisi peräti televisio-ohjelman tulevista kaupankäynneistä. Kytemään voisi laittaa vaikkapa aatteen nettitelevisiosta. Kunnan kotisivuilla saisi sitten viikottain vilkuilla, miten kadehdittavalla tavalla tavara vaihtaa omistajaa ja kylä sen kuin rikastuu. Tästä eivät tuotantoyhtiöt voi olla kiinnostumatta.
Jarno Hietalahti