Kalliokosken Sana Halsuan ja lähikylien asialla jo vuodesta 2002
 
Kalliokosken
Sana 2014 / 08


(1)Pääkirjoitus
(2)Salamyhkäiset Kuhilajuhulat
(3)Sudet karkotettu rajan taakse
(4)Vakuuttelua
(5)Mestauspäivät hillitysti
(1) Ydinvoiman tilalle tuulimyllyjä
Luettu 1185 kertaa

Ydinvoima on menneen ajattelutavan lumia, todettiin lähikylien keskipisteessä ja yhdellä kertaa päädyttiin lopettamaan kaikki vireillä olleet ydinvoimahankkeet. Kunnan virallinen linjaus on, että uusia ydinvoimaloita ei Halsualle rakenneta vastaisuudessa.

Sen sijaan kunta panostaa nyt tuulivoimaan. Ensimmäinen rykäys nähdään, kun Halsuan Tuulivoima Oy rakennuttaa likialueille jopa 130 tuulivoimalaa. Bisnesstrategiat ovat selvillä:

- Tuulisähkö on järkevää tuoda Halsualta Lestille, näin syntyy kustannussäästöjä, todetaan yhtiön puolelta maan yleisen radion haastattelussa.

Tunnettu tosiasia tietysti onkin, että Halsualla tuuli on aina sen verran parempaa, että sitä kelpaa purkittaa ja viedä muille maille. Ei Lestillä, ei Lampilla, tuuli kuiskaile niin kauniita sanoja kuin Halsualla.

Kauppalehden tietojen mukaan Halsuan Tuulivoima Oy:lla on osakepääomaa 2500 euroa. Osakkeita puolestaan riittää 600 000 kappaleen edestä. Näillä numeroilla saadaan sellainen puhuri syntymään, että myllynsiivet alkavat pyöriä entistä vinhempaa kyytiä.

Tuulivoiman kannattajien iloksi myös museolla on käyty tutkailemassa mahdollisuuksia kääntää vanha mylly energiajyräksi. Halsua osoittaa jälleen voimansa suunnanäyttäjänä: tuulimyllyistä tullaan tekemään suuren luokan nähtävyyksiä. Kunnan turistirysät kiittävät, kun asiakkaat osaavat suunnata tuotteiden luokse valojen vilkkuessa - oman kunnan sähköllä tuotettuna tietysti.
Jarno Hietalahti