Kalliokosken Sana Halsuan ja lähikylien asialla jo vuodesta 2002
 
Kalliokosken
Sana 2014 / 10


(1)Pääkirjoitus
(2)Paikallisliikenne jäissä pyhäinpäivänä
(3)Talousteoriat osoitettu vääriksi
(4)Piilomainontaa
(5)Halsualais-duo täräytti
(6)Uusi tirkistelyjuoruilupalvelu kuntalaisille
(1) Kunta kielsi kummittelun
Luettu 698 kertaa

Halsuan kunta on kieltänyt kummittelun pyhäinpäivän viikonloppuna. Tai ainakin teknisesti ottaen olisi voinut kieltää. Tai jollei nyt aivan lainvoimaista kieltoa olisikaan saanut aikaan, niin kuntatiedotteessa olisi ainakin voitu esittää painava toive kummittelun välttämiseksi. Joka tapauksessa.

Kummituskielto astuu voimaan kekrin aattona illankaiheessa, aivan siinä Kalliokosken Sanan ilmestymisen aikoihin. Ulkonaliikkumiskielto koskee niin kummituksia, aaveita, henkiä, räyhähenkiä, vampyyreita kuin viikareitakin. Viikareiden liikkumisia valvotaan tehostetusti kirkkomaan tienoilla.

Kielto on asiallinen ja osuva. Kun henkimaailman olennot asetetaan karanteeniin, saavat kansalaiset kulkea rauhassa kylillä. Esimerkiksi hautausmaalla ei tarvitse kokea säikyttelyä vaan ihmiset voivat rauhassa keskittyä muistamaan edesmenneitä rakkaita.

Ensi vuodeksi kiellosta on kaikesta huolimatta tehtävä kattavampi. Nyt kirjatulta listalta puuttuvat esimerkiksi modernissa pop-kulttuurissa niin suositut zombiet, hivenen kiehtovuuttaan jo menettäneet muumiot samoin kuin ihmissudet. Kritiikkinä itseään kohtaan kirjoittaja voisi kuitenkin muistaa, että ihmissudet liikkuvat pelottavammassa muodossaan ainoastaan täyden kuun aikaan eikä nyt sellaista näy.

Siitäs sait, tärkeilijä.
Jarno Hietalahti