Kalliokosken Sana Halsuan ja lähikylien asialla jo vuodesta 2002
 
Kalliokosken
Sana 2014 / 11


(1)Pääkirjoitus
(2)Halsua ei huolinut Linnan juhlia
(3)Joulympialaiset vaarassa
(4)Verovääntöä hallituksessa
(5)Hiihtomenestystä kylän opeilla
(6)Kalliokosken Sana siirsi pääkonttorin Saksaan
(7)Luopiot - Anna jotain mitä tuntea
(1) Uudistettu hätäkeskus vaikeuksissa
Luettu 912 kertaa

Halsuan ja lähikylien hätäkeskus toimii nyt yhteisesti Keski-Suomen ja Pohjanmaan velikuntien kanssa. Uudistuksen on toivottu tuovan säästöjä tiukassa taloustilanteessa, mutta inhimillinen hinta on kova. Monen kyläläisen mielestä liian kova.

Yleisradio, aivan ansaitusti, nostaa uutisoinnissaan esille, että Jaskan grilli ei ehkä löydy heti, kun uudet päivistyjät ottavat vastaan halsualaisten hätäpuheluita. Vaasan hätäkeskuksen päällikkö on myöntänyt tämän suorasanaisesti.

Tällaista tilannetta on mahdoton hyväksyä. Kuuluu jokaisen kansalaisen, puhelinpäivystäjistä puhumattakaan, perussivistykseen tietää, missä Jaskan grilli sijaitsee. Näsäviisaat keplottelijat huomauttavat, että aika harva halsualainenkaan enää tietää grillin nykyistä sijaintia. Heille sanomme suoraan "naama umpeen" ja tähdennämme, että Jaskan grilli on lokalisoitu pysyvästi Viken pubin viereen.

On ymmärrettävää, jos aivan jokainen kansalainen ei tiedä esimerkiksi Kannuksen Myrkyttäjägrillin sijaintia. Siitä huolimatta veronmaksajien ei tarvitse kaikkea kyvyttömyyttä niellä. Jatkossa päivystäjien koulutuksessa on varmistettava, että jokainen puhelimeen vastaava tietää takuulla Jaskan grillin sijainnin. Sen ovat veroäyrimme ansainneet. Muussa tapauksessa uudistus on peruttava ja palautettava vanhoille kantimille. Mikäli peruuutusvaiheessa jää vielä ylimääräisiä hiluja, myös Jaskan grilli voidaan palauttaa vanhalle sijainnilleen.
Jarno Hietalahti