Kalliokosken Sana Halsuan ja lähikylien asialla jo vuodesta 2002
 
Kalliokosken
Sana 2014 / 12


(1)Pääkirjoitus
(2)Rehtorikilvassa voitto kotiin
(3)Alkavaa vuotta juhlitaan näyttävästi
(4) Yhteenveto
(5)Yleisönosasto: Voisiko Lucia olla ruskeahiuksinen?
(1) Kunta Internet-rintaman kärkenä
Luettu 577 kertaa

Uusi vuosi otetaan näyttävästi vastaan Halsualla. On juhlapuhetta, ilotulitusta ja lämminhenkistä yhdessäoloa. Vuoden taittuessa suurimmat intohimot suuntautuvat kuitenkin kiivaasti odotettuun verkkosivupäivitykseen, joka saattelee kunnan uusiin ulottuvuuksiin virtuaalimaailmassa.

Halsua on aina ollut edelläkävijä, ettemme luonnehtisi pioneeri, Internet-aikakaudella. Kunnan nykyisten sivujen vaalea yleisilme on kävijän silmälle miellyttävä ja kaikki olennainen on kätevästi klikkauksen tai parin päässä. Näille verkkosivuille ihminen palaa kerrasta toiseen tyytyväisenä.

Pysähtyneisyys ei kuitenkaan ole koskaan kuulunut kylän luonteeseen. Paikoilleen jääminen tarkoittaa taantumista ja niinpä kunta tulee uusimaan verkkosivunsa. Tietenkään toistaiseksi ei ole ilmoitettu, milloin sivut uusitaan, mutta vääjäämättä päivitystalkoot ovat edessä jossain vaiheessa. Ehkä jo vuonna 2015.

Odotettavissa on, että kotisivupäivityksen myötä uudistusvimma valtaa koko maailmanlaajuisen verkon. Pian sivusto toisensa perään iskee kattauksiaan uusiksi eikä kohta enää parin vuoden takaisia www-näkymiä ole missään. Halsuan harteilla on valtaisa edelläkävijän taakka, mutta sen koko kylä kantaa ryhdikkäästi. Tämän yhteisön polvet eivät tutise edes bittimassojen paineessa.
Hietalahti