Kalliokosken Sana Halsuan ja lähikylien asialla jo vuodesta 2002
 
Kalliokosken
Sana 2015 / 07


(1)Pääkirjoitus
(2)Urheilu ja journalismi
(3)Vesipuistosuunnitelmat jäihin
(4)Kesäkatsaus
(1) Annos uutta, hitunen vanhaa
Luettu 767 kertaa

Keskustan vireimpiin kohtauspaikkoihin lukeutuva PlusPiste on tullut tiensä päähän. Vuosikausia kylää elävöittänyt osuuskunta on päättänyt myydä liiketoimintansa uudelle yrittäjälle.

Halsualla muutos otetaan totuttuun tyyliin avoimen uteliaasti vastaan. Vaikka vastavuoroiset kiitokset myyjien ja asiakkaiden välillä lentelevät tauotta, osa kuikuilee jo uuden kauppiaan suuntaan. Kuka mahtaa ottaa kylän keskiön haltuunsa, mihin kauppasummaan päädytään? Tehdäänkö uudesta PlusPisteestä erityinen Franschise-ketju?

Kysymykset ovat aiheellisia vaikeina taloudellisina aikoina, jolloin vienti ei tahdo vetää ja kansalaisten luottamus rahankierrätykseen on koetuksella. Halsuaahan tällainen ajankuva ei tietenkään koske. Kyliltä viedään rekkasaattueittain esimerkiksi asuntoja muille malle ja siinä samalla tietysti kulkeutuvat itse raskaansortin autotkin muualle.

Luotto talouteen ei horju, kun veturit pysyvät käynnissä. Halsualla visiointi on aina ollut vahvalla kantilla ja PlusPisteen uusia toimintamalleja arvuutellaan intomielin. Entäpä jos höyryävien leipomotuotteiden lisäksi jatkossa voitaisiin hankkia myös uunituore asunto? Tai oma rekka? Onhan päivänselvää, että jokainen itseään kunnioittava haaveilija tarvitsee sekä asunnon että rekan.

Vaan ennen kuin yritysmaailma tekee PlusPisteestä uutta talorekkapuotia, on hyvä palauttaa järki mietintöihin. Vanha tekijäkaarti muistuttaakin aiheesta, että tuttu myymälä on avoinna vielä elokuun ajan, joten tuottajien on syytä hakea tuotteensa pois kuukauden saatossa. Uusi myymälä, ja kirppis siinä samalla, aukeaa syksyn aikana. Samoissa tiloissa, kuten oikein on.
Jarno Hietalahti