Kalliokosken Sana Halsuan ja lähikylien asialla jo vuodesta 2002
 
Kalliokosken
Sana 2015 / 10


(1)Pääkirjoitus
(2)Halsua harkitsee Nivalan mallia
(3)Myrsky ja mylväys
(4)Musiikkitiedotteita Halsualta ja maailmalta, tai ainakin Halsualta
(5)Huomenna lenkille
(1) Kunta loikkaa korkeuksiin
Luettu 669 kertaa

Halsualla on käynnistymässä laaja rahapussikampanja, kun kuntalaisten vanhat kukkarot ovat käymässä ahtaiksi. Paikallisten tulot ovat kasvaneet viimeisen vuosikymmenen aikana siihen malliin, että kahisevaa kertyy vuosittain tonnikaupalla enemmän kuin vuosikymmen sitten. Lalallalaa, rahalla saa, lauletaan nyt ylistyslauluja markkinatalouden kunniaksi.

Yleisradion teettämän tarkastelun mukaan Keskus-Marjusaaren alueella tuloloikka on ollu 45 prosenttia eli reippaat 6000 euroa. Kanalassa kehitys on ollut prosenttimittareilla muutaman yksikön lujempaa ja Karvosessa peräti 57 %. Ylen puolelta tosin painotetaan, että tilastotutkielma ei selitä tulokehityksen taustoja.

Eipä ei, tuumataan Halsualla ja vinkataan silmää. Eihän sitä turhanpäiten liikesalaisuuksia lähdetä muissakaan ringeissä julki huutelemaan.

Vertauskuvallisesti, tuskin lainkaan sattuman sanelemana, samainen Yleisradio laittoi valtakunnan urheilijamiekkoset ponnistustesteihin. Viivalla oli lentopalloilijaa, koripalloilijaa, painijaa ja ties mitä - sekä tietysti pesäpalloilija Halsualta. Kylän kasvatti osoitti loikallaan kokonaisvaltaista halsualaista optimismia ja jätti nöyrästi haastajat taakse. Niinpä niin, kunta loikkaa korkeuksiin niin monella tavalla.
Jarno Hietalahti