Kalliokosken Sana Halsuan ja lähikylien asialla jo vuodesta 2002
 
Kalliokosken
Sana 2016 / 05


(1)Pääkirjoitus
(2)Rehtorikilvassa voitto kotiin
(3)Alkavaa vuotta juhlitaan näyttävästi
(4) Yhteenveto
(5)Yleisönosasto: Voisiko Lucia olla ruskeahiuksinen?
(6)Halsualaisurheilijat murskaavat ennätyksiä
(7)Saunailta
(8)Valokuituverkko kunnan eheyden koitinkivenä
(9) Sivistyslautakunta alkaa kiinnittää huomiota sisältöön
(1) Miehekästä tasa-arvoa kylillä
Luettu 676 kertaa

Halsualla tasa-arvo on edennyt siihen pisteeseen, että myös naiset kelpaavat mitä miehekkäimpiin ammatteihin. Tuoreimmasta halsualaisfeministisestä esimerkistä saatiin nauttia, kun vesilaitoksen hoitajan ja toisen ammattimiehen aikeet eläköitymisestä ponnahtivat kunnalliseen tietoisuuteen.

Kunnassa tuumattiin, että työtilanteen vuoksi oli syytä ryhtyä etsimään uutta työntekijä hetimiten oppisopimuskoulutuksella, eikä tässä urakassa turhaan ladottu sukupuolellisia rajoitteita esiin. Ammattimieheksi oltiin valmiita kelpuuttamaan niin mies kuin nainenkin.

Jahka oppisopimuskoulutuspaikka oli julistettu avoimeksi valtakunnallisia tiedotusvälineitä myöten, alkoi pestiin tulvia hakemuksia. Määräaikaan mennessä hakijoita oli pienen kunnan tarpeisiin yli äyräiden, reilusti toista kymmentä. Näistä noin joka kymmenes oli nainen.

Käynnistyi raastava prosessi, jossa jyvämassasta esiin uutettiin ensin viisi etevintä hakijaa. Näistä jokainen haastateltiin juhlallisin menoin ja haastavin kysymyksin rakennus- ja ympäristölautakunnan kokouksen alkajaisiksi. Paahteen päätteeksi käytiin vielä kokoustajien kera keskustelu. Eikä viikkoakaan, kun jo kuvaannollinen valkoinen savu nousi kunnantoimiston piipusta. Etevin ammattimies oli löytynyt.

Ja vaikka nyt ihan tällä kertaa naista oppisopimuskoulutukseen ei valittukaan, kertoo prosessin kokonaisvaltainen luonne halsualaisesta avomielisyydestä ja hyväsydämisyydestä. Tiedä vaikka tästä seuraava ammattimies olisikin jo nainen!
Jarno Hietalahti