Kalliokosken Sana Halsuan ja lähikylien asialla jo vuodesta 2002
 
Kalliokosken
Sana 2005 / 02


(1)Pääkirjoitus
(2)Kalliokosken Sanan kaksivuotislukijamatka
(3)Työhallinto pakenee TE-keistä
(4)Teknologiavillitys Halsualla
(5)Kalliokosken Sana suoritti levikkitutkimuksen rajan takana
(6)Peli Halsuasta tekeillä
(2) Kalliokosken Sanan kaksivuotislukijamatka
Luettu 1036 kertaa
Jussi Kalliokoski
Halsua

Kalliokosken Sana Järjestää uskollisille lukijoilleen mahdollisuuden tutustua vieraisiin kulttuureihin kuluneen kahden vuoden kunniaksi. Ensimmäinen lukijamatka suuntautuu Jemenin pääkaupunkiin Sanaan. Paikallinen väestö on vieraanvaraista ja vastaanottavaista, mutta on silti suositeltavaa, että lukija opettelee arabian kielen ja kääntyy muslimiksi, jotta välttyy suuremmilta erimielisyyksiltä paikallisen väestön kanssa. Naispuolisten kannattaa harkita vakavasti sukupuolenvaihdosleikkausta.

Mistään muualta kuin Kalliokosken Sanasta ei saa matkaa Sanaan yhtä halvalla. Kokonaiskustannukset ovat vain sata euroa henkeä kohden. Kolmen viikon pakettimatka sisältää majoituksen sekä päivittäisen annoksen khattia. Yemenin hintataso on Jokelaan tottuneelle huokea. Joskin omaisten on syytä varautua mittaviin lunnaisiin. Pakettimatka tapahtuu kahdessa osassa. Esimmäinen vuorokausi lennetään elintarvikerahdin mukana ruokapaketeiksi naamioitunena Irakiin, josta vuokrataan pakettiauto, jolla taitetaan loppumatka. Kulku Irakista Saudi-Arabian kautta Jemeniin on edullista omalla autolla, sillä välillä on runsaasti katkottuja öljyputkia, joista voi tankata paikalliseen tapaan. Paluumatka tapahtuu menon tapaan aina Irakiin saakka, josta paluulento tapahtuu ruumispusseissa rauhanturvaajien ruumiiksi naamioituneena.

Matka toteutetaan heti, kun lähtijöitä on ilmoittautunut riittävä määrä, jolloin oppaiksi mukaan lähtevien Kalliokosken Sanan toimittajien matkakulut saadaan katettua. Ota siis rohkea askel kohti kiehtovia vieraita kulttuureja, aavikkoa ja savisia kerrostaloja. Tule kalliokosken Sanan johdolla tutustumaan Yemenin Sanaan. Kaikista turvatoimista huolimatta matkaanlähtijöiden on silti oltava varuillaan, sillä Yemenin sisäpoliittinen tilanne on aika-ajoittain ollut hiukan epävakaa.