Kalliokosken Sana Halsuan ja lähikylien asialla jo vuodesta 2002
 
Kalliokosken
Sana 2016 / 11


(1)Pääkirjoitus
(2)Kunta varautuu jouluiseen karaokeiltaan
(3)Verot nousevat, valtuutetut vähenevät
(4)Liberalta julkisuustemppu museon hyväksi
(5)Sanan toimitus takaisin Suomeen
(3) Verot nousevat, valtuutetut vähenevät
Luettu 283 kertaa
Jarno Hietalahti
Peräseinän penkki

Oligarkia eli harvainvalta tekee näyttävää paluuta Halsualle. Tätä usein suotuisana pidettyä kehityskulkua turvatakseen Halsua on päättänyt nostaa veroja ja vähentää valtuutettujen määrää. Näin pyritään turvaamaan varallisuuden keskittyminen harvojen päättäjien valtapiiriin.

Reaalipolitiikan puolella oligarkian paluuta on sävyttänyt kahtalaisristiriitainen vivahde. Yhtäältä kunnanjohtajan on esittänyt, että valtuustossa olisi jatkossa 17 jäsentä, mutta kunnanjohtajan esityksestä poiketen kunnanhallitus päätti esittää kunnanvaltuustolle, että parempi määrä olisi 15 valtuutettua. Tämä esitys hyväksyttiin yksimielisesti. Toisaalta kunnanjohtaja esitti, että olisi mukavaista, jos veroprosentti olisi jatkossa 22,50. Tässäkin kohtaa hallitus haroi vastaan ja prosentiksi päätettiin nikkaroida lopulta tasaluku 22,00.

Vaan ei päällystön kokoustaminen aina silkkaa nahistelua ole ollut, kun esimerkiksi koiraverosta on löydetty jaettu näkemys. Halsualla ei ole peritty koiraveroa vuosikymmeniin, ja sama hyvä linja päätettiin pitää jatkossakin.

- Turha on rekkujen haukkua, kun hyvänä pidetään, linjataan muistiinpanojen marginaaleissa.