Kalliokosken Sana Halsuan ja lähikylien asialla jo vuodesta 2002
 
Kalliokosken
Sana 2016 / 12


(1)Pääkirjoitus
(2)Sähäkkää kokoustamista kylillä
(3)Uusi aika, uusi soppi
(4)Sauna päälle ja löylyihin
(1) Kelpo vuosi takana
Luettu 420 kertaa

Kauttaaltaan kelvokkaaksi todettu vuosi 2016 vetelee viimeisiään myös Halsualla. Monista virheistä on opittu, joten on aika keskittyä patsastelemaan onnistumisten paahteessa. Se päihittää vaikka reissun etelän aurinkoon.

Tässä tekstissä on tietysti turha alkaa eritellä jokaista menestyksekästä halsualaisonnistumista. Jos sille tielle lähtee, ei loppua listalle näy. Entistä onnettomammaksi kävisi, jos joku uljas suoritus jäisi maininnatta, joten parempi vaieta tyystin yksilöistä ja kehua yhteisöä: Hyvä Halsua!

Samaan hengenvetoon ja sormenojennukseen vedoten todettakoon, että epäonnistumisista kun on jo opittu, niitä on turha on myöskään lähteä tässä vatvomaan. Ei ihme, että sanonta käskee rusikoimaan muistelijain näköelimet. Käytettäkööt tikut jälleen rakentavaan positiivisuuteen ja kannustamiseen. Hyvä tökkäys tikulla jonnekin muualle kuin silmän uumeniin todennäköisesti eheyttää koko yhteisöä enemmän kuin vanhojen virheiden muistelu.

Töks, sanoo hän.

Noin ylitulhensa tämä "vaietaan töpeksimisistä ja kehuskellaan epämääräisesti saavutuksista" -periaate tulee ohjaamaan alkavan vuoden aikana kuntaa kohti entistäkin pöyhkeämpiä väitelauseita omasta osaamisesta. Vaikka vuosi 2016 oli Halsualla luultavasti paras mitä ihmiskunta koskaan voi saavuttaa, paradoksien voimaan luottaen seuraavasta vuodesta tulee vieläkin parempi. Näin toivottaa rakkaudella ja kunnioituksella,

- Se ääni pääsi sisällä, jonka kuulet näitä tekstejä lukiessasi
Jarno Hietalahti