Kalliokosken Sana Halsuan ja lähikylien asialla jo vuodesta 2002
 
Kalliokosken
Sana 2017 / 02


(1)Pääkirjoitus
(2)Huutoäänestys
(3)Pönttöpäiden kunta
(4)Halsua juhlii Suomea mukauttamalla lapsilahjaa
(5)Maailman palkka
(6)Murtoväkeä ja turvallisuuskoulutusta
(7)Yhteinen kylärieha vaikka ilman lainaa
(8)Juuri saamamme tieto
(2) Huutoäänestys
Luettu 286 kertaa
Miehemme maailmalla
Maailman napa-alueet

Taas on tullut aika kunnankalenterissa valita joukolle viisaat ja antaa heille istuntosali neljäksi vuodeksi käyttöön pullakaffeja varten. Jokaisella täysi-ikäisellä kuntalaisella on käytössään ääni. Tällä äänellä tiettävästi yleensä kommunikoidaan toisten kuntalaisten kanssa tai lauletaan karaokea, mutta tällä kertaa sitä voi käyttää huutamalla itselleen viisaan. Vai voiko sittenkään ?

Todellisuudessa valintatilaisuus ei edes ole yksi yksittäinen tilaisuus vaan jokainen valitsee itse itselleen oman parhaan tilaisuuden käydä äänestämässä. Eikä se edes ole äänessä olemista eli äänestystä vaan kirjoittamista. Sekin ampuu hiukan yli kuin marjusaarelaisen haulikko, kun lappuun ei saa edes kirjoittaa vaan rustata numeroita.

Miehemme maailmalla mielestä käytäntö on varsin huono eikä tikilisaatio sitä pelasta. Täytyisi palata vanhaan hyväksi todettuun käytäntöön eli huutoäänestykseen. Kuntalaiset kerättäisiin Soidinkallion laavulle kasaan ja sitten alkaisi armoton huutelu kuka kuntalaisista pääsisi nauttimaan sumpista ja toppingeista seuraavaksi neljäksi vuodeksi. Näin jokainen täysi-ikäinen kuntalainen oikeasti pääsisi käyttämään ääntään.

Lopuksi Miehemme maailmalla ehdottaa vielä urheilusta tuttua paidan jäädytystä. Eli sellaisen kuntalaisen palttoota hinaamista kunnantalon eteisen kattoon joka on erityisen kauan saanut ääniä Soidinkallion laavulla. Palttooseen maalattaisiin pensselillä ehdokkaan nimi ja numero selkään eikä sitä saisi enää kukaan koskaan ikinä käyttää vaaleissa.