Kalliokosken Sana Halsuan ja lähikylien asialla jo vuodesta 2002
 
Kalliokosken
Sana 2017 / 04


(1)Pääkirjoitus
(2)Rauhallisissa tunnelmissa kohti valpurinyötä
(3)Välietappi ja yleiskatsaus
(4)Kylän Wiki-strategia täsmentyy
(5)Halsua jakaa rahaa halukkaille
(3) Välietappi ja yleiskatsaus
Luettu 260 kertaa
Gonzo-journalisti kaka
Käpyhalli

Kuntapoliittiset vaikuttajat on valittu ja jossain vaiheessa vuotta heidät myös virallisesti nimitetään kuntiemme asioista huolehtimaan sekä päättämään. Allekirjoittanut ei Halsuan vaaleissa päässyt ääntään antamaan, mutta varmasti olette hyvän ja nuorekkaan poliittisen johdon valinneet. Sen sijaan tein poliittisen takinkäännön ja perineitä en enää kunnioittanut, vaan ikiehdokkaani 7 vaihtui toiseen numeroon. Mutta ei sen enempiä politikointeja.

Palloilukausikin käynnistyy jo mitä pikimmiten, mutta ei siitäkään ole vielä oikein tässä vaiheessa suuria tietämyksiä. Naapurikylässä suunniteltu harjoitteluottelu on ainoa, joka pisti silmään. Siinä mittaa toisistaan piti ottaa joikkue pohjoisemmasta Suomesta vastassaan halsualaisen kasvatin edustama seura eteläiseltä Pohjanmaalta. Kenttää kun katselin tuossa muutama päivä ennen suunniteltua kamppailua, niin suuresti ihmettelin, josko tuossa voisi pian pelata? Eikä sitten lopulta voinutkaan. Toki ulkopelaajat olisi ollut helppo sijoitella vihertäville kohdille, mutta orastavia virhepomppuja olisi saattanut esiintyä kesäisen ja talvisen maaston vaihduttua toiseen. No mutta ehkä sitten keväämmällä on baanat kunnossa.

Halsuan pesispyhättökin oli vielä kohtalaisen lumikerroksen peittämänä, vaan hiukkasen kun mennään Tolppasen suuntaan, niin sulaa maatakin löytyy. Tätä on tosin hieman avitettu kaivurikoneella ja kovasti on talkooväki ahertanut. Tälle mäelle on tulossa hieman erilainen rakennelma, joka tunteen nimen Käpyhalli. Muutama vuosi takaperin tuuli tuiversi ja vei mennessään jo parikin vuosikymmentä palvelleen totohallin. Tuomariston tyyssija torni jäi kyllä pystyyn, vaan pelikansan paratiisi lähti. Lopulta kaikki vanha pistettiin maan tasalle ja ei kun vain uutta pytinkiä tilalle. Kun tässä mennään muutaman viikko kevättä etiäpäin, niin tällä kyseisellä paikalla pitäisi seistä tönöttää uusi ja uljas rakennus joka palvelee niin ravikansaa kuin toivottavasti myös muitakin. Viralliset vihkijäiset ovat suunnittella miljoonaravien aikaan, vaan ennen juhannusta kaiken pitäisi olla jo valmiina. Näin on ainakin suunniteltu ja toivottavasti myös toteutettu.