Kalliokosken Sana Halsuan ja lähikylien asialla jo vuodesta 2002
 
Kalliokosken
Sana 2017 / 05


(1)Pääkirjoitus
(2)Keltainen vaara on palannut keskuutemme
(3)Sivistys sai rinnalleen hyvinvoinnin
(4)Kaikkeuden kaunein hääpäivä Halsualla
(3) Sivistys sai rinnalleen hyvinvoinnin
Luettu 244 kertaa
Jarno Hietalahti
Sivistölä

Halsualla - ei siis ehkä ihan Suomen Ateenassa mutta jotain sinnepäin kuitenkin - on hoksattu, että pelkkä sivistys ei enää uudessa maailmassa riitä menestykseen. Aika on jo jättänyt pitkäpartaisista filosofeista ja antiikkiset marmoripatsaat ovat vaurioituneet vuosien purukaluston ikeessä. Uusi maailma on fitnessiä ja trainingia pullollaan, joten sivistyksen rinnalle on kylillä nostettu hyvinvointi.

Kyläyhteisö ei kuitenkaan hylkää sivistystä tyystin vaan kyse on sivistyslautakunnan nimeämisestä muotoon sivistys- ja hyvinvointilautakunta. Vaihdosta on sivistyneesti perusteltu sillä, että lautakunnan alaisuuteen kuuluvat myös sellaiset inhimillisen elämän alueet kuten kulttuuri, liikunta, vapaa-aika ja nuorisotoimi.

Oli miten oli, sivistystä ja hyvinvointia on kunnassa vaalittu menneellä valtuustokaudella historiallisesti poikkeuksellisella tavalla. Kuntaan pykättiin uusi koulu, mikä ei ole ollut kaikkein tavanomaisinta rakentamista viime vuosina. Mutta tiedä vaikka vielä olisi uusia kouluja tulollaan? Äläs sano, kieltää sanonta ennen kuin tipahdus on tapahtunut, lipaisematta paras. Toiveissa on, että sivistyksen ja hyvinvoinnin yhteenliittymä poikii vielä moninaisia innovaatioita kuntaan. Myöntää se urheiluväkikin, että ei liha iäti säily. Saattaa vanhassa marmorissa piillä vieläkin muistutus kylänmiehelle ja -naisellekin.

Sivistyksen kunniaksi joka tapauksessa oikein paljon onnea, riemua ja hyvinvointia itse kullekin koulutusurakkansa viimeistelleelle. Jo vain kelpaa!