Kalliokosken Sana Halsuan ja lähikylien asialla jo vuodesta 2002
 
Kalliokosken
Sana 2017 / 05


(1)Pääkirjoitus
(2)Keltainen vaara on palannut keskuutemme
(3)Sivistys sai rinnalleen hyvinvoinnin
(4)Kaikkeuden kaunein hääpäivä Halsualla
(4) Kaikkeuden kaunein hääpäivä Halsualla
Luettu 254 kertaa
Jarno Hietalahti
Rakkauden pilvilinnat

Jos on ihmisen jossain hyvä avioitua, niin Halsualla. Tunnetusti kunta on ollut vuosikymmeniä lapsilahjaperinteen edelläkävijä, mutta nyt puhe ei paikannu välineelliseen etuun vaan rakkauden suomaan itseisarvoon. Halsuaa parempaa paikkaa ei tällaiselle intohimojen täyttymykselle saata kuvitellakaan.

Toissijaista on, kuka avioituu kenenkin kanssa, missä juhlapaikassa ja mihin vuodenaikaan tai että onko paikalla esimerkiksi vloggareita tai tubettajia tai muita asioiden esiinnostajia. Suurimman ylistyksen saakoot ansaitusti kiintymyksen tarina, jonka huipentumana saadaan todistaa ikimuistoista rakkauden juhlaa. Ei parane valmistelujakaan vähätellä, mutta onneksi Halsualla siinäkin puuhassa auttaa epäilemättä koko kyläyhteisö.

Perinteisesti häät on ollut mukava järjestää kesällä. Tätä kantaa puoltavien romantikkojen pitää enää vain jännittämän, milloin se kesä sitten kylille oikein saapuu. Nimestään huolimatta kesäkuu aloitetaan Halsualla alle 10 asteen lämpötiloissa. Ilman ennustamiseen keskittyneet ammattilaiset ovat vakuuttuneita, että ennen ensi maanantaita ei kympin yläpuolelle kivuta. Parin viikon päästä voidaan tosin alkaa lähennellä jo 20 plusasteen rajaa ja mikä jottei siitä viikon päästä eli juhannuksena heti että heittämällä ylikin. Villasukat kannattaa silti ottaa mukaan, jos meinaa kesäiltaa vaikkapa parvekkeella viettää.

Ja jos tulee kylmä esimerkiksi kesähäitä odotellessa, niin ainahan sitä voi sukulaisten ja kavereiden kesken lämmitellä vaikkapa leikkimielisen pesäpallomittelön parissa. Lajista puheen ollen, kesäkuun ensimmäisenä päivänä pelataan Käpylässä naisten maakuntasarjaa Halsuan ja Reisjärven neitojen välillä. Peli alkaa kello 18.00 ja kanttiinin luvataan olevan avoinna. Ei muuta kuin hurrahei ja tukijoukkoina tahtia lyömään! Jääpähän siitäkin sitten jotain kerrottavaa jälkipolville ja miksei tietysti vaikka myös lähikylien aikalaisille. Ihan niin kuin rakkauden suurpäivästäkin.