Kalliokosken Sana Halsuan ja lähikylien asialla jo vuodesta 2002
 
Kalliokosken
Sana 2017 / 06


(1)Pääkirjoitus
(2)Halsuan juhannus verraten rauhallinen
(3)Konetta palvelemaan - apteekkariyhdistys ei poikkiteloin
(4)Taloustulos ehostui 40 000 eurolla
(5)Halsua-viikon ohjelma
(3) Konetta palvelemaan - apteekkariyhdistys ei poikkiteloin
Luettu 273 kertaa
Jarno Hietalahti
Palvontakeskus

Kuten oikein on, on Halsuan kunnanhallitus viisaudessaan päättänyt hankkia jokaiselle kunnanvaltuutetulle ikioman tabletin. Tätä myöten turhanpäiväiseksi, hankalaksi ja miksei nyt vaikka inhottavaksikin koettu paperisten esityslistojen lähettäminen jäsenille loppuu. Paperi kallis, lääke halpa, näyttää uusi halsualainen linja sanovan.

Kunnanhallituksen valtuutuksella hankittavat lääkkeet ja tabletit eivät ole saaneet ainakaan tässä vaiheessa kansainvälistä apteekkariyhdistystä takajalalle. Apteekeissa halutaan katsoa asia ensin rauhassa loppuun ennen kuin hätiköityjä husimisia aletaan toteuttaa.

- Ei tässä kuitenkaan ole kyse mistään sotesta tai valinnanvapaudesta, huomautetaan rääväsuisesti. Eivätkä törkeydet tähän jää:

- Maakuntamallikin on vielä Halsuan tableteista kaukana, krhm, köhäistään paheksuttavasti vielä päälle.

Vaikka apteekkipuolella tabletteja ei erityisemmin olekaan paheksuttu, on suomalainen pitkän linjan vaihtoehtorock-yhtye CMX esittänyt katkeranpuoleisen vastalauseen Halsualla väijyvistä aikeista. Esimerkiksi kappaleessa Palvelemaan konetta loihitaan lausumaan jotakuinkin näin:

Halpojen hoitojen maailma uljas
haluaa taistosi latistaa
mielesi lipeävedellä valkaistaan
ruotuunsa joka on hautausmaa