Kalliokosken Sana Halsuan ja lähikylien asialla jo vuodesta 2002
 
Kalliokosken
Sana 2017 / 07


(1)Pääkirjoitus
(2)Miljoonaravit ministerismiehen suojeluksessa
(3)Ulkoministeri haukkui paikallislehden
(4)Halsualaisnuori juhlisti 100-vuotiasta Suomea pallokentillä
(2) Miljoonaravit ministerismiehen suojeluksessa
Luettu 245 kertaa
Jarno Hietalahti
Käpykeskittymä

Eipä ennättänyt tuore elinkeinoministeri kauan virassaan toimia, kun löysi kesän kohokohtansa Keski-Pohjanmaan muutoin niin autiomaamaisen kauneimmalta keitaalta, Halsualta. Ministeri tuli, näki ja julisti Halsuan Miljoonaravit suven yhdeksi merkittävimmistä, jollei jopa merkittävimmäksi tapaukseksi.

Pelkällä ihailulla ja lomailulla ei ministeri ravireissustaan selvinnyt, sillä hän sai vierailunsa lomassa vihkiä myös ihkauuden Käpyhallin käyttöön. Yleisön puolella tuhat ensimmäistä tiketin noutanutta saikin tämän riemuhuipentuman saatossa kakkukahvit nautittavakseen ilman edestä ja ministeripuheen kuorrutuksella. Tokko tuo ihme oli, että raveja ylistettiin lähes poikkeuksetta menestykseksi.

Sana "lähes" ei päätynyt edelliseen lauseeseen turhanpäiten, koska se viestii aitoa faktatietoa. Nimittäin sosiaalisen median syövereissä ministerin ylistyslauselman kimppuun käytiin herkeämättä. Kateellisiksi luokiteltavat huutelijat meuhkasivat muun muassa seuraavia:

- Onko Halsua kaapannut miljoona-tapahtumat Tuurin kyläkaupalta?

Ei ole.

- Sinunkin pitäisi kerran elämässäsi venyä kesällä Kokemäen raviradalle syömään grillattua broileria. Tulisi perspektiiviä kohokohtaan.

Ei pitäisi, eikä tulisi.

Kuten näistä kannanotoista ja niille juuri hetki sitten esitetyistä perusteettomista vastahuomioista käy ilmi, Miljoonaravien laitamilla hyörivää vihankierrettä ei ole toistaiseksi kyetty katkaisemaan. Tapauksen vatvomista jatketaan vuoden 2018 heinäkuun lehdessä.