Kalliokosken Sana Halsuan ja lähikylien asialla jo vuodesta 2002
 
Kalliokosken
Sana 2017 / 07


(1)Pääkirjoitus
(2)Miljoonaravit ministerismiehen suojeluksessa
(3)Ulkoministeri haukkui paikallislehden
(4)Halsualaisnuori juhlisti 100-vuotiasta Suomea pallokentillä
(3) Ulkoministeri haukkui paikallislehden
Luettu 263 kertaa
Jarno Hietalahti
Lähikylä Pori

Pitkin kesää huhuillut uutiset hallitusrivien rakoilemisesta ovat saaneet entisestään pontta, kun maamme johtavat tahot ovat osoittaneet eriäviä suhtautumistapoja lähikylien tilanteeseen. Josko elinkeinoministeri hehkuttikin Miljoonaraveja julkisesti, on toisaalla ulkoministeri lytännyt Halsuan ja lähikylien asiaa ajavan paikallislehti Kalliokosken Sanan.

Tämä erään puolueen entinen puheenjohtaja ja erään toisen kansanliikkeen nykyinen johtohahmo, vaikka ei johtaja olekaan, päätyi toteamaan SuomiAreena-tapahtumassa Porissa tylysti:

- Sana on pilattu.

Tarkkaan ei ole tiedossa, mitkä seikat lehden toiminnassa ovat johtaneet ministerin silmissä pilaantumisprosessiin ja miksei mitään ole tehty asian eteen. Mahdollista on, että ulkoministeri vetosi erityisesti lehden yksipuolistuneeseen linjaan:

- Maailmassa ei saa mitään aikaan, jos on itse pänkkäpäisesti koko ajan oikeassa ja jankuttaa samoja asioita.

Kalliokosken Sanan johtokunnan hätäkokouksessa on avoimesti tunnustettu, että ulkoministerin sanoilla on vinha perä. Lehti on jo liian pitkään ollut oikeassa kaikessa mahdollisessa raportoinnissaan. Satavuotiaan suomettumisen kunniaksi onkin päätetty, että jottei valtiovallan puolelta oltaisi enää niin vihaisia aviisia kohtaan, on Sanan toimituskunta yksimielisesti rakennellut tällaisen mätäkuun jutun irrallisista lainauksista modernien valeuutisten lainalaisuuksia mukaillen. Mutta seuraava juttu on ehtaa tavaraa, sen lupaamme.