Kalliokosken Sana Halsuan ja lähikylien asialla jo vuodesta 2002
 
Kalliokosken
Sana 2017 / 08


(1)Pääkirjoitus
(2)Ympäristökatselmuksessa vain yksi tahra
(3)Pappila myynnissä
(2) Ympäristökatselmuksessa vain yksi tahra
Luettu 229 kertaa
Jarno Hietalahti
Maisema

Kun maailmalta katseet ovat kääntymässä Halsuan puoleen, on kunnan rakennus- ja ympäristölautakunta suorittanut aiheellisesti ympäristökatselmuksen.

Lautakunta katsastaa paikallisympäristön tyypillisesti kevätkesällä, mutta joka tapauksessa sopivin väliajoin. Kääntäen tämä tarkoittaa sitä, että sopimattomia aikavälejä ei ole yleensä kalenterimerkintöihin hyväksytty. Ei tälläkään kertaa.

Yhtä kaikki viimeisin katselmus suoritettiin kesäkuun puolivälissä, ja kylläpä vain kelpasi silmäparien ihailla paikallisestetiikkaa. Tällaiseen ympäristöön on hyvä ihmisen saapua vaikka sitten vähän kauempaakin. Ainakin, jos vieraita ei päästetä ihan jokaista nurkkaa nuuhkimaan.

Ympäristökatselmukseen on nimittäin kirjattu, että kunnasta löytyy tasan tarkkaan yksi siivouskehotusta tarvitseva asuinrakennus/maatalouskeskusympäristö. Yksi siivouskehotus onkin tiettävästi tämän kohteen tiimoilta jo lähetetty. Raporteissa kerrotaan, kuinka kyseisestä sopesta löytyy romuautoja, ylivuotisia paaleja, vanhoja farmarisäiliöitä, vanhoja tarhoja, ekopisteiden siivoustarvetta ynnä muuta vastaavaa.

Turismistrategian kannalta onkin ollut varsin perusteltua, että kyseistä kohdetta ei pöytäkirjoihin kirjattu nimeltä. Nyt eivät ulkomaalaiset tiedä julkisten asiakirjojen perusteella lähteä etsimään Halsuan ympäristökatselmuksen mustaa aukkoa. Huh.