Kalliokosken Sana Halsuan ja lähikylien asialla jo vuodesta 2002
 
Kalliokosken
Sana 2017 / 09


(1)Pääkirjoitus
(2)Mestaruuksia vasemmalta ja oikealta
(3)Tervahaudan takaa
(4)Mielipidekirjoitus
(5)Halsuan asiat eivät kiinnosta kaikkia
(6)Runo: Raisun ravimatka
(7)Hallitus haluaa jatkaa avustuksia
(1) Halsualla toivomisen varaa
Luettu 408 kertaa

Maailman hassullisiin kommelluspiirteisiin kuuluu, että parhaaseenkaan ei tarvitse tai edes pidä tyytyä. Vaikka Halsuan kuntakeskus on ilmiselvästi vertaansa vailla niin paikallisessa kuin globaalissakin vertailussa, laakereille ei pidä jäädä makaaman.

Jatkuvan kehityksen ideologia välittyy jo silmäilemällä vaikkapa joka kotiin jaettavia kuntatiedotteita. Masalan perinteiset kinkkubingot alkavat jo lokakuun ensimmäisenä perjantaina ja jatkuvat pitkälle yli marraskuun puolivälin. Tapahtumaketjumo huokuu ajatusta jatkuvasta kinkkujahdista. Jahka ensimmäinen kyläläinen kinkun bingossa voittaa, ei hän varmasti jää tyytyväisyyttään hykertelemään vaan lähtee jahtaamaan uutta sian lonkka- ja kinnernivelen välistä osaa eli reittä.

Sikamaisen kovia juttuja tapahtuu myös esimerkiksi urheiluviheriöillä ja -punerioilla. Kuten tämän lehden kattavasta reportaasista kajahtaa, ovat kunnan nuoret niittäneet menestystä ja mainetta pesäpallotantereilla. Kuitenkin kylillä jo vaaditaan, että parempaan on pystyttävä. Tänä vuonna B-juniorit voittivat kaikki 20 peliään SM-tasolla, mutta joukkueelta lipesi jakso jos toinenkin kamppailujen lomassa. Ensi kaudella ei siis hävitä jaksoakaan. Sitä seuraavalla ei päästetä juoksuakaan. Aina voi parantaa.

Toki putki on jo orastavan lupaava tässä vaiheessa, kun pitkälti sama nuorten miesten yhteisö hoiteli C-poikien mestaruuden sopivaa aikakautta aikaisemmin, ja samasta sakista löytyy mestarisväkeä paitsi seutu- myös valtakunnan kovimmasta pesäpallojoukkueesta. Kannustusmielisin huomioin siis hehkutetaan nuorison saavutusta, mutta samalla vaaditaan totta kai parantamaan.
Jarno Hietalahti