Kalliokosken Sana Halsuan ja lähikylien asialla jo vuodesta 2002
 
Kalliokosken
Sana 2017 / 09


(1)Pääkirjoitus
(2)Mestaruuksia vasemmalta ja oikealta
(3)Tervahaudan takaa
(4)Mielipidekirjoitus
(5)Halsuan asiat eivät kiinnosta kaikkia
(6)Runo: Raisun ravimatka
(7)Hallitus haluaa jatkaa avustuksia
(3) Tervahaudan takaa
Luettu 237 kertaa
Jarno Hietalahti
Kivoja Kivojan seutuja

Niin saapui maailma kylään Halsualle, kuten edellisessä lehdessä luvattua tuli. Kivojan kauniissa jokisuistossa pyöriskeli pitkän pätkän tanskalainen maajussi, kun tervahauta roihusi ja väki ihmetteli. Välillä meno yltyi niin kiivaaksi, että osaa suvannoille pyrkineistä piti toppuutella. Ei sitä haudan ääreen ihan kuka tahansa voinut ihan miten tahansa taivaltaa. Silti kaiken kaikkiaan järjestys säilyi viikon mittaisessa polttorupeamassa pääosin hyvällä keskitasolla, vaikka ulkomaiset televisiokamerat oman jännityksentäyteisen sysäyksen tapahtumaan soivatkin.

Mutta aina voi parantaa. Ensi kerralla ei tyydytä enää pelkkiin yhteispohjoismaisiin produktioihin vaan kutsutaan paikalle niin Venäjän kansalliset televisiofirmat kuin Yhdysvaltain suurimmat tuottajat. Muutaman miljoonan katsojan yleisö ei enää Halsuan mittakaavassa kohta riitä.

Tänä vuonna haudanpolttelun ohessa veisteltiin myös haapioita, mutta seuraavilla rupeamilla vuollaan puusta täysimittaisia valtameriristeilijöitä, rakennetaan spitaalikirkon seuraajaksi tuomiokirkko ja luettelomaisen rytmin varmuudeksi keksitään jokin kolmas listaan sopiva ylistyskohde. Lähdettäköön sitä miettimään koko sakki.