Kalliokosken Sana Halsuan ja lähikylien asialla jo vuodesta 2002
 
Kalliokosken
Sana 2017 / 09


(1)Pääkirjoitus
(2)Mestaruuksia vasemmalta ja oikealta
(3)Tervahaudan takaa
(4)Mielipidekirjoitus
(5)Halsuan asiat eivät kiinnosta kaikkia
(6)Runo: Raisun ravimatka
(7)Hallitus haluaa jatkaa avustuksia
(4) Mielipidekirjoitus
Luettu 263 kertaa
Miehemme maailmalla
Kolkka

On mielipiteitä ja on mielipiteitä, sitten on faktat kuten maa kiertää aurinkoa, kepu pettää aina ja juhannuksena sataa vettä.

Tiedon valtakaudella luulisi jokaisen ihmisen, jolla on pääsy interwebin ihmeellisen maailmaan, viisastuvan huimaa vauhtia päivä päivältä, mutta todellisuus on toinen. Sen sijaan, että ihmiset saisivat tietoa, eteen päätyvä teksti on pääsääntöisesti mielipide. Pahimmassa tapauksessa mielipide on harhaanjohtava tai jopa valeuutisen luokkaa.

- Tiesittekö, että kirkko ei ole oikeasti rakennettu Kuorikosken känsäisten käsien voimalla vaan se rakennettiin sarvikuonojen ja keijujen voimalla.

- Täällä Liedeksessä vasenkätiset on lain mukaan velvoitettu pukeutumaan aina punaiseen paitaan ja jos omistat koiran sinulla tulee olla pinssi vasemmassa rinnuspielessä, sakon uhalla.

Jo kalliomaalausten aikoina kirjoitustaidon tarkoitus oli siirtää tietoa eteenpäin sukupolvilta toiseen. Tästä seurauksena ihmisen mieli otaksuu lukemansa tekstin aina ensisijaisesti tietona eli faktana, ei mielipiteenä. Uskoitteko?

Mutta hyvähän se mielipide on olla olemassa. Pitäähän sitä kansalaisen osata valita kaupan hyllyllä ottaako Toholammin vai Haapaveden meijerin maitoa, eihän se kahvi maistu miltään jossei tiedä mitä mölöä sekaan on kannusta kaatanut. Tai ajaako valtion viinamonopolin liikkeeseen Kokkolaan, Kaustiselle tai Kyyjärvelle. Ellei osaa valita oikein saattaa naapuri sattua samaan aikaan kyykkyhyllylle ja siitähän soppa syntyy.

Mutta sen sijaan, että näitä mielipiteitä hautoo jokainen sisällään tai suoltaa turhanpäiväsillä naamakirjoilla kannustaa Miehemme Maailmalla jokaista huutamaan mielipiteensä vaikka oheisen linkin kautta!

http://www.kalliokoskensana.com