Kalliokosken Sana Halsuan ja lähikylien asialla jo vuodesta 2002
 
Kalliokosken
Sana 2017 / 10


(1)Pääkirjoitus
(2)Sana täyttää 15 vuotta, ei enempää
(3)Maailman nopein verkkokauppa Halsualle
(4)YK esillä juhlavasti kylillä ja maailmalla
(5)Kansainvälinen kauhusensaatio keksitty Halsualla
(6)Varjo lankeaa Halsuan ylle
(7)Iso-Karhu pakosalla
(2) Sana täyttää 15 vuotta, ei enempää
Luettu 389 kertaa
Jarno Hietalahti
Toimituskehto

Kun asioiden edelle rientää juoksujaloin, huomaa nopeasti, että Kalliokosken Sana täyttää joulukuun numeron myötä 15 vuotta. Lehti aikoo juhlistaa tätä riemulukemaa poikkeuksellisen kattavalla aviisilla, jossa ääneen pääsee moni julkaisua vuosien saatossa avustanut kynäniekka ja tietolähde.

Samaan hengenvetoon ja näppäimistönpainallukseen kuitenkin tiedotettakoon, että tämän enempää vuosia Kalliokosken Sana ei sitten enää tulekaan täyttämään. Julkaisun tekijätiimi on päättänyt tarjoita lehdelle kunniakkaan väylän eläköitymiseen. Joulukuinen juhlalehti tulee täten olemaan viimeinen numero Kalliokosken Sanan historiassa.

Suruksi tätä ilmoitusta ei saa kääntymään millään. Sen sijaan iloa puhkuen Sana suuntaa käyntinsä kiihdytyskaistalle ja tarjoaa lukijoilleen railakkaan loppuvuoden. Kuten nyt julkaistu lokakuun lehti osoittaa, jutut paisuvat niin määrällisesti, pituutensa puolesta kuin laadullisestikin. Marraskuussa luvataan iskeä journalismin riemuiskuja kahta verroin komeammin, minkä myötä vuodenvaihteeseen on hyvä täräyttää ilotulitusta Sanan täydeltä.

Niin kuin sanonta kertoo, kirjoituskone on konekivääriä mahtavampi. Kirjainten sarjatulen tauottua on ihmisen ja sanomalehden hyvä jäädä lepäämään.