Kalliokosken Sana Halsuan ja lähikylien asialla jo vuodesta 2002
 
Kalliokosken
Sana 2017 / 10


(1)Pääkirjoitus
(2)Sana täyttää 15 vuotta, ei enempää
(3)Maailman nopein verkkokauppa Halsualle
(4)YK esillä juhlavasti kylillä ja maailmalla
(5)Kansainvälinen kauhusensaatio keksitty Halsualla
(6)Varjo lankeaa Halsuan ylle
(7)Iso-Karhu pakosalla
(5) Kansainvälinen kauhusensaatio keksitty Halsualla
Luettu 251 kertaa
Jussi Kalliokoski
Kekrilä

Halsuan keskustassa kulkeneet koiranulkoiluttaja ja koira säikähtivät pahan kerran, kun karmaiseva kauhunsekainen kirkuna kaikui kylänraitilla Kotipesän tietämillä lauantai-iltana. Kauhua herättävät äänet vain yltyivät illan mittaan ja kohta koko kylä oli hysteerisen kauhun vallassa.

Ennenkokemattoman karmaisevien tunnelmien takana oli halsualainen kauhualaa ravisteleva innovaatio. Jo sinällään kauhistuttavan kaupallisen keinotekoinen amerikkalainen juhlaperinne yhdistyi kammottavaan kovahermoisimpienkin mielenterveyttä koettelevaan japanilaisperäiseen laulutapaan, kun Kotipesässä järjestettiin Halloweenkaraoke.

Tapahtuman ennustellaan lisäämän Halsualle suuntautuvia turistivirtoja moninkertaisiksi tulevina vuosina, kun kauhufriikit ympäri maailman haluavat tulla Halsualle kokemaan autettisen karaokekauhuelämyksen. Halloweenkaraokesta suunnitellaankin tulevina vuosina pariviikkoista festivaalia, jatkuuhan Halloween jo muuallakin Suomessa lähes loputtoman tuntuisena viikkokausia kestävänä muovikurpitsa- ja noitahattuvyörytyksenä.