Kalliokosken Sana Halsuan ja lähikylien asialla jo vuodesta 2002
 
Kalliokosken
Sana 2017 / 11


(1)Pääkirjoitus
(2)Kalliokoskelta kohde elävän perinnön kansalliseen luetteloon
(3)Matkakertomukset muistojen linnunradalla
(4)Lopetusuutinen aiheuttanut voimakkaita reaktioita
(5)Keskipohjalaisen identiteetin kurjuudesta ja toivosta
(6)Halsua jatkaa hetken tutulla tyylillä
(7)Lopun alkua
(8)Vuosi 2017 on Ylikylän Vuoden kylä - 10-vuotisjuhla
(9)Uusi juttusarja alkaa
(7) Lopun alkua
Luettu 152 kertaa
Gonzo-journalisti kaka
Siveyden sipulipelto

Kansakuntamme juhlavuosi alkaa vedellä viimeisiään. Suurimmat juhlallisuudet lienevät vielä edessäpäin, sillä varmaankin tulevan kuun toisiksi suurin uutisotsikko tulee luultavimmin olemaan itsenäisyyspäivän kinkerit ja se minkälaisissa kussavaatteissa kukin linnassa edusti. Suurimmat otsikothan löytyvät sitten jouluisen kuun lopussa.

Marraskuusta ja kaipuun kaljakorista lauloi eräs rokkiyhtye aikanansa. Viinan vaaroista kukaan ei ole hetkeen otsikoinut, enkä tee sitä minäkään. Sillä yhteiskuntaamme kuohuttaa nyt suuremmat asiat. Voiko enää olla työmiehiä, taikka -naisia. Onko poikia taikka tyttöjä? Eduskunnan seuraavassa täysistunnossa luultavimmin äänestetään siitä mikä tulee olemaan äitiyspakkauksen uusi nimi. Tähän toki kannattaisi palkata joku tulevaisuustutkija ja maksaa hänelle muutama miljoona siitä, minkälaisia vaikutuksia yhteiskuntaan on äitiyspakkauksen nimenmuutoksella.

Toinen palstamillimetrejä tai paremminkin -metrejä kerännyt huolenaihe on loppuvuotena ollut nämät ahdistelukohut. Jokin elokuvaohjaaja rapakon toisella puolella on läpytellyt jotakin takamukselle ja tästä on traumatisoitunut koko viihdeteollisuuden tähtikatras. Terapiassa on pitänyt hypätä ja monen kymmenen vuoden takautumat nostelevat päätään niin meillä kuin muuallakin. Onko tuollainen ahdistelu hyväksyttävää? No ei varmastikaan, mutta mihin tässä ollaan menossa. Kohtahan sitä saa syytteen siitä, jos jotain henkilöä sattuu katsomaan kylän raitilla hieman pidempään, saatikka jos katse saattaisi kohdistua johonkin strategiseen paikkaan.

Nämä ovat niin suuria kysymyksiä ja murheita, että en pysty noilla enempi päätäni vaivata, sillä pääkuoreni on tehty niin ohkaisista ainesosista, jotta tyhmyys paistaa läpi.